Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA JE SUSPENZIJA

Šveđanka Aregawi pozitivna na isti doping kao i Šarapova

Abeba Aregawi
Reuters
09.03.2016.
u 21:43

- Nažalost, oba uzorka kod Abebe su bila pozitvna. Aregawi očekuje suspenzija - potvrdio je predsjednik Švedskog atletskog saveza Tommy Forsgren.

Švedska atletičarka Abeba Aregawi bila je pozitivna na doping-kontroli, a negdašnja europska i svjetska prvakinja na 1500 metara je, kao i slavna tenisačica Marija Šarapova, koristila meldonium, koji je je od 1. siječnja ove godine na listi nedopuštenih sredstava. 

- Nažalost, oba uzorka kod Abebe su bila pozitvna. Aregawi očekuje suspenzija - potvrdio je predsjednik  Švedskog atletskog saveza Tommy Forsgren.

Aregawi (25) je do Olimpijskih igara u Londonu nastupala za Etiopiju, a švedsko je državljanstvo dobila udajom. Na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2013. bila je zlatna na 1500 metara, a u 2014. je postala europskom dvoranskom prvakinjom. 

Osim Šarapove, uzimanje meldoniuma je potvrđeno kod pobjednika tokijskoga maratona Etiopljanina Endeshawa Negesse, ukrajinskih biatlonaca Olge Abramove i Artema Tiščenka, te ruske umjetničke klizačice Jekaterine Bobrove.

>> Mariju Šarapovu napuštaju najveći sponzori: Žao nam je što to moramo učiniti

Komentara 7

KI
kimi
22:23 09.03.2016.

Ova Šveđanka kao da je izašla iz mikrotalasne...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:12 10.03.2016.

ova je svedjanka ista koliko i ibrahimovic...

Avatar blackula9
blackula9
01:35 10.03.2016.

Lijekovi za anginu:) na kraju su pravi sportaši oni od desetog mjesta na niže, ti se ne pucaju ničim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije