Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA KRUNE JURČIĆA

I ova sezona pokazala je da se sve svodi na Dinamo

Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.06.2015.
u 15:00

Zastor je pao na još jednu sezonu domaćeg nogometa

Još je jedna sezona iza nas, i ta je završila očekivano, barem kad se govori o borbi za naslov prvaka. Plavi su u Hrvatskoj u svakom segmentu odmakli, a zbog toga se opet sve svelo na Dinamo, na njegove igrače, i na tek pokojeg igrača Rijeke. Zbog toga je Dinamo hendikepiran jer u ligi nema pravog podražaja za europska iskušenja. 


Treneri koji zaslužuju pohvale

ZORAN MAMIĆ

Rezultati su najbolje mjerilo za sve, a Dinamo je uzeo i prvenstvo i kup. I koliko god će netko reći da je to lako u tako dominantnom klubu, njegovi se rezultati moraju poštovati.

MATJAŽ KEK

Riječ je o treneru koji je donio red, rad i disciplinu. Ostvarili su jako dobre rezultate iako je u jednom trenutku to napredovanje zastalo.

MEDIĆ/KOPIĆ

Riječ je o čudnoj kombinaciji trenera. Objedinjavanje trenerske, predsjedničke i direktorske funkcije, što je Medić i napravio, ispada paradoksalno, ali je bilo dobro. Pa u dvije utakmice zaredom kod kuće primili su deset golova. Koji bi trener ostao na klupi kod Medića nakon toga? Ovako se analiziralo i išlo dalje, taj kontinuitet struke daje rezultate.

ANTE ČAČIĆ

Svojim iskustvom napravio je odličan posao sa Belupom, riječ je o treneru koji umije postojeći kadar igrača maksimalno iskoristiti

IVO ŠUŠAK

Veliku energiju i znanje iskoristio je da bi pomogao Osijeku i na kraju ga je uspio spasiti.

Najbolja utakmica ove sezone

DERBI HAJDUK – DINAMO 1:1

Ta utakmica u kojoj je Machado pogodio volejem za 1:1 u samoj završnici nekako mi je bila najbolja jer se u njoj Hajduk uspio približiti plavima. I ona u kojoj je Dinamo slavio 3:2 na Poljudu bila je jako dobra. Uglavnom, daleko iznad ostalih su utakmice Dinama s Rijekom i Hajdukom u kojima su ta dva kluba uspijevala bar djelomice parirati plavima.

Igračko osvježenje sezone

ANGELO HENRIQUEZ

Teško mi je reći tko je bio najbolji igrač Prve HNL u sezoni koja je za nama, ali mogu reći da mi je osvježenje sezone Henriquez. Donio je nešto novo, donio je veliki potencijal u HNL u koji je ušao na ‘mala vrata’, nakon što nije uspio u velikom Manchester Unitedu. Velika je stvar što ga je Dinamo otkupio od Uniteda, u moru stranaca sumnjivih kvaliteta on je pravo osvježenje, moderan, školovani centarfor. Šteta što Soudani nije ostao na razini iz prošle sezone. O njemu imam visoko mišljenje, samo je u zadnjih nekoliko utakmice pokazao da je igrač za velike stvari.

Igrači od kojih sam u ovoj sezoni više očekivao

JUNIOR FERNANDES

On sam sa sobom mora rasplesti neke ključne stvari. Kao što je njegov odnos prema nogometu.

Istina je da je iza sebe imao tešku ozljedu, ali moj je dojam da se prvo mora odrediti prema svojim obvezama i profesionalnom nogometu i onda će pokazati ono što ima u svojim nogama. A ima mnogo.

JOZO ŠIMUNOVIĆ

Stalno čekam da izraste u vrhunskog stopera. Mora se riješiti svojih nesigurnosti i konačno smanjiti broj tih crnih rupa koje ima u utakmicama.

IVAN MOČINIĆ

Očito je na njega ostavila traga činjenica da mu se u momčadi malo promijenio status. Istina, bio je ozlijeđen, ali mislim da ga je kao mladog igrača poljuljalo to što više nije bio standardan u udarnoj postavi. No vjerujem da će u novoj sezoni još napredovati.

ANTE ERCEG

Napadač Splita stalno je na rubu. Čim je zaigrao u prvoj momčadi, vidjelo se da je veliki potencijal. No sad bi već bilo vrijeme da pokaže hoće li biti veliki igrač ili će pak ostati u nekakvom prosjeku hrvatskog nogometa.

Neću komentirati odnos braće

Vjerojatno čitatelje zanima što mislim o onome što se dogodilo u završnici susreta Dinama i Rijeke, kada je Zoran Mamić napustio klupu maksimirskog kluba. No, ja sam vjerojatno zadnji koji bih to trebao i želio komentirati. Riječ je o odnosu dva brata, Zdravka i Zorana, a ja se u to ne bih miješao.

Zorana sam pohvalio za sve sjajne rezultate u ovoj sezoni, za rušenje rekorda te se nadam da će tako nastaviti i u onome što je plavima najvažnije, u Europi. I to me zanima mnogo više nego odnosi koji sa samim nogometom i nemaju previše veze. O nogometnu volim govoriti i komentirati ga, a ovo su druge sfere.

Sport gubi smisao ovakvim odustajanjem od Prve lige

Odustajanje Sesveta od kvalifikacija za Prvu HNL nekako je čudno. Sve mi to nije baš jasno jer se gubi esencija sporta. Najteže je sigurno treneru i igračima, za njih je neigranje kvalifikacija sigurno gubitak. Jer, to bi im bila nekakva nagrada za ono što su napravili.

Ovo dovodi u pitanje i svrhu sporta. Jer, čemu onda borba za prvo i drugo mjesto u drugoj ligi? Ako se baviš sportom, onda želi biti bolji, želiš doći do nekog cilja, pa i uzeti nagradu, što bi u ovom slučaju bila mogućnost da uđu u Prvu ligu. Ali, bar je Istri laknulo, ona je bila u jako teškom stanju, u velikim problemima i ne bi joj bilo lako u dodatnim kvalifikacijama.

>> Sesvete odustale od kvalifikacija, Istra ostaje u prvoj ligi

Komentara 13

A4
alfa 4c
15:35 02.06.2015.

Normalno!

ST
strsljen2013
16:13 02.06.2015.

Naslov treba malo modificirati da glasi: "I ova sezona pokazala je da se sve svodi na Mamiće."

Avatar Croatan
Croatan
16:36 02.06.2015.

smeće, najbolje je što slave naslov kao da se radi o nekoj ligi pravoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije