Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVUKLI SE

Sesvete odustale od kvalifikacija, Istra ostaje u prvoj ligi

Pero Karatovic, NK Sesvete
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
31.05.2015.
u 14:57

Sesvete neće pretrpjeti nikakve sankcije HNS-a zbog ovoga odustajanja, jer tim potezom nije nanešena šteta ni jednom drugom klubu

Istra ostaje prvoligaš! Neće biti doigravanja za Prvu HNL između Istre i drugoligaša Sesveta, budući da su Sesvete odustale, nakon hitne sjednice Izvršnog odbora kluba u nedjelju:

- Budući da po Pravilniku HNS-a ne možemo kao domaćini igrati na svom terenu, nego bismo Istru morali ugostiti u Zaprešiću ili u Kranjčevićevoj ulici, odustali smo od doigravanja. Ne želimo, naime, igrati domaće utakmice ni na kojem drugom terenu osim našeg i definitivno smo odustali od kvalifikacija, bilo bi neozbiljno da nismo domaćini u svojoj kući – rekao nam je predsjednik Sesveta, Pero Karatović.

Sesvete neće pretrpjeti nikakve sankcije HNS-a zbog ovoga odustajanja, jer tim potezom nije nanešena šteta ni jednom drugom klubu, štoviše, u Istri su odahnuli! A što odustajanje znači za budućnost i daljnje ambicije Sesvećana?

- Nadam se da će Grad reagirati i izdvojiti 18 milijuna kuna za osposobljavanje stadiona u Sesvetskoj dolini, koji bi trebao biti kapaciteta 7000 gledatelja. Ako Grad Rijeka može za Rujevicu dati 18 milijuna eura, valjda može i Zagreb za Sesvete dati 18 milijuna kuna – jasan je Karatović.

A trener Istre, Igor Pamić, nije krio zadovoljstvo:

- Laknulo mi je, ovo je veliko olakšanje! Svima nam je dosta stresa u kojem smo zadnje vrijeme živjeli, a sad se definitivno otvaraju vrata ljepšoj klupskoj budućnosti. U utorak ili srijedu, naime, američki bi ulagači službeno trebali preuzeti klub i ovo je veliki dan za Istru, ali i za hrvatski nogomet, koji će dobiti još jednog stabilnog prvoligaša! Žao mi je što su Sesvete odustale, ali presretan sam zbog ostanka Istre u Prvoj HNL – kaže Pamić.

>> Mamići se pomirili, ali do kada? Umjesto razlaza, Zokiju stiže novi ugovor

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije