Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTALE TRI UTAKMICE

Hrvatskoj bi poraz od Walesa donio dramu, a pobjedom bismo ga izbacili iz igre

Osijek: Susret Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/9
14.10.2023.
u 11:00

S tri pobjede u preostale tri utakmice Hrvatska će se plasirati u Njemačku s prvog mjesta jer će, u slučaju istog broja bodova s Turskom, biti u prednosti zbog bolje gol-razlike u međusobnim dvobojima (Hrvatska je slavila u Turskoj 2:0).

Izbornik Zlatko Dalić nakon prospavane noći ostao je pri mišljenju da je utakmica protiv Turske (0:1) bila jedna od najslabijih izvedbi vatrenih otkad je on na klupi.

– Igrali smo jako loše, to nije bilo prepoznatljivo i preuzimam odgovornost i krivicu, nisam dobro psihološki ni taktički pripremio momčad, prvo poluvrijeme zaista je bilo loše. Stajali smo preširoko, duboko, bez agresivnosti, radili puno pogrešaka, baš smo igrali loše, bez ritma. Ovaj poraz nije tragedija, dogodi se, nakon dvije i pol godine velikog uspona mora doći ovakva utakmica. Šteta zbog navijača i Osijeka, moja isprika na tom porazu. Odlučujemo i dalje sami o sebi, ali ako ponovimo ovakvu igru u Walesu, bit će problema. Drugo poluvrijeme smo se popravili, bili agresivniji, ali bili smo nemoćni, nismo stvarali šanse. Sve u svemu, zaslužen poraz.

Novi poraz donosi dramu

A što ustvari poraz od Turske znači za ambicije Hrvatske što se tiče plasmana na Euro? Ništa dramatično, ali Hrvatska si je dosta zakomplicirala život. Ipak, dobra je vijest da Modrić i suigrači i dalje ovise sami o sebi. S tri pobjede u preostale tri utakmice Hrvatska će se plasirati u Njemačku s prvog mjesta jer će, u slučaju istog broja bodova s Turskom, biti u prednosti zbog bolje gol-razlike u međusobnim dvobojima (Hrvatska je slavila u Turskoj 2:0).

Svlada li Hrvatska u nedjelju Wales, doći će na 13 bodova i postat će nedostižna Velšanima tako da će je dostići i prestići još moći samo Armenija, dok će Turska i dalje biti prvi favorit za prvo mjesto. No izgubi li Hrvatska u Walesu, do sada komotna situacija pretvorit će se u dramu. Wales bi se izjednačio s Hrvatskom na 10 bodova, imao i bolji međusobni omjer, a do kraja bi obje reprezentacije imale dva dvoboja na raspolaganju. Hrvatsku u studenom još čeka Letonija u gostima i Armenija doma.

 

Komentara 4

Avatar bozijo
bozijo
12:17 14.10.2023.

Kada "stručni" komentatori osporavaju,uz francuskog, najboljeg svjetskog izbornika posljednjih desetljeća?Hrvatska nogometna reprezentacija je brend koji mnogima smeta jer nas odvaja i izdiže od prokletog "regiona" i prepoznatljiv je u svijetu.Svim se silama trude napakostiti,od olajavanja do "navijačkih" egzibicija na stadionima.Gledao sam prve tekstove poslije utakmice i oni se bave nekakvim povicima,pjevanjem a ne analizom i što je pošlo krivo kada smo imali posjed lopte od 67%.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:46 14.10.2023.

Mi moramo imati dramu. Jer kada nema drame onda se igra sporo, bezidejno i bezazleno za protivnika. Meni je nevjerojatno da imamo iste tradicionalne probleme bez obzira na izbornika. Po meni glavni je problem prijateljski izbornik. Zato mi i je žao što je otišao Niko Kovač. Izbornik nije rame za plakanje i najbolji frend - to je general i bog i batina.

PU
Pametan-u-moru-ludih
21:07 14.10.2023.

Hrvatska nezna ili nemoze zabiti gol. Boje se pucati na gol. Samo pimplaju loptom dok je ne izgube. Sta rade na treningu?? Igraju karte sa "strucnim stozerom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije