Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.11.2014. u 08:17

Hrvatska policija zna osobe koje idu na utakmice samo da izazivaju nerede. Dakle, trebala je zaustaviti takve osobe, ne pustiti ih da dođu u Milano.

Ako ostane neodlučen rezultat, bit ćemo jako, jako zadovoljni, govorili su komentatori talijanske televizije RAI u izravnom prijenosu utakmice Italije i Hrvatske. U tom trenutku počele su padati petarde. Zašto? Čemu takvo ponašanje? Hrvatski navijači, kažu talijanski komentatori, ali to nisu navijači, već neodgovorni nasilnici, počeli su bacati petarde i dimne bombe na teren. Utakmica je prekinuta. Hrvatska bi mogla izgubiti za stolom, 3:0.

Zbog čega, zbog koga? Zbog osoba koje je trebalo zaustaviti u Hrvatskoj. Hrvatska policija zna osobe koje idu na utakmice samo da izazivaju nerede. Dakle, trebala je zaustaviti takve osobe, ne pustiti ih da dođu u Milano. Kada su engleski huligani uništavali utakmice po europskim gradovima, tadašnja premijerka Margaret Thatcher donijela je odluku kako do daljnjega engleski klubovi više neće sudjelovati u europskim kupovima. Drastičnu odluku protiv hrvatskih huligana trebale bi prije svega donijeti hrvatske vlasti.

To što su hrvatski nasilnici, huligani, neljudi... da ne kažemo teže riječi, izveli u Milanu, sramota je za cijelu Hrvatsku, za Hrvate. Te osobe očito ne vole Hrvatsku. To što je ne vole i nije bitno, ali hrvatski klubovi, hrvatske vlasti, cijela Hrvatska, takvim bi osobama trebala kazati ono što im treba kazati. I, prije svega ne smije im se dopustiti dolazak na stadione.

Talijanski komentatori bili su, u odnosu na ove riječi, puno blaži. Istina, kazali su kako su srbijanski huligani u Genovi prekinuli utakmicu Srbija – Italija, jer su to htjeli učiniti, to im je bila namjera. Koja je namjera tih hrvatskih nasilnika? Zasigurno nije politička, kazali su komentatori, jer Hrvatska je odavno priznata kao neovisna država, ušla je u Europsku uniju, odnosno ne postoji neki politički razlog za izazivanje nereda.

U Beogradu je prekinuta utakmica Srbije i Albanije jer je iznad stadiona letio dron s albanskom zastavom. I, to bi se i moglo shvatiti, ali zašto hrvatski navijači žele prekid utakmice u kojoj su hrvatski nogometaši bolji od talijanskih reprezentativaca. Usporedba hrvatskih huligana sa srbijanskim huliganima poraz je za Hrvatsku. Bez obzira na to što su talijanski komentatori pokušavali ne sve moguće načine ipak stvoriti razliku između srbijanskih huligana i hrvatskih, ipak ono što se vidjelo na milanskom stadionu velika je, golema, neizbrisiva sramota za Hrvatsku.

Hrvatski političari jedinstveno bi trebali osuditi takvo ponašanje hrvatskih huligana, jer sve dok će te osobe imati osjećaj da njihove izljeve gluposti podupire ili prešućuje bilo koja stranka, bilo koji političar ili djelatnik u hrvatskom nogometnom savezu ili nekom klubu, imat će 'hrabrost' da zakrabuljeni, pokrivenih glava, nastave sa svojim operacijama blaćenja ugleda Hrvatske. Te osobe nisu došle u Milano navijati za hrvatske nogometaše. Došli su uništavati Milano, stadion i prije svega ugled Hrvatske.

Zanima me kako se te osobe izjašnjavaju. Kao Hrvati? Kao vjernici? Talijanski komentatori kazali su kako su neki hrvatski huligani razbili izloge trgovina na ulicama Milana uoči utakmice. U tako što se moglo i sumnjati, ali nakon što su huligani počeli bacati petarde na stadion, više nije bilo dvojbi. Nasilnici su došli u Milano ne zbog utakmice, već zbog iskaljivanja svoje gluposti. Ne postoji nikakvo opravdanje za bacanje petardi i dimnih bombi na stadion. Kakve su to osobe koje svojim divljaštvom zasjenjuju hrvatsku reprezentaciju, hrvatsku državu, Hrvate? Ako sada hrvatske vlasti ne budu energično intervenirale protiv takvih osoba, koje u svome srcu nemaju ništa dobroga, onda će i dalje Hrvatska biti vezana za najcrnije poveznice s izrazom 'Balkan'.

>>Svjetski mediji: Sramotna bakljada najradikalnijih hrvatskih navijača

>>'Naši navijači spasili su Italiju, neka takvi više ne dolaze na stadion!'

Komentara 60

DU
Deleted user
08:35 17.11.2014.

A čemu sad čuđenje?.....Kad ista ekipa radi ovakve nepodovštine u Zagrebu a meta su HNS ili Mamić......svi stavljaju debeli filter: "razlog skoro pa opravdava sredstvo" na oći jer je "dizač tegova" krenuo u takvu praksu i nabildao sportsko ljevičarsko političarenje do maksimuma. Budite dosljedni.....u zatvor sa divljacima svim....i onim Mamićevim i onim protiv Mamiča i onim za HNS i onim protiv HNS....s onim koji mlate starice na prosvjedu i s onim koji mlate ljude druge seksualne "zelje"......jednostavno budite netolerantni na nasilje pa se ovo nece dogadjati. Ali predizborno je vrijeme i sve je politika.......samo ovaj put se onima koji red stvarno mogu uvest ali ne zele ili ne znaju....obiti o glavu.

AU
aussieboy
08:40 17.11.2014.

Samo me zanima da li ce kvazinovinari sportske redakcije Vecernjeg lista i dalje davati potporu i medijsku paznju tim tzv navijacima, ocekujem clanak od gospodina Flaka ili delaca da osudi osobe koje uvijek uzimaju u zastitu

ME
melinda
08:40 17.11.2014.

Predlog za nasu vladu.Donijeti zakon da se ispred svih stadiona postave upozorenja da svako kod koga se pronade bilo koje pirotehnicko sredstvo odmah sprovede u pritvor na 6 mjeseci jer to je uboito oruzije i smatra se da ima namjerueru nekoga ozljediti.Treba primjeniti sistem granicnih prelaza i sve sumnjive detaljno pregledati cim udu na stadion znaci angazovati vise redara naravno i zenskih zbog detaljnih pregleda zenskih navijacica.Pa ko ima onu stvar neka rizikuje zatvor plus drasticne novcane kazne i zabranu prilaska svim stadionima naravno objaviti im slike punog imena i prezimena i bit ce mnogo ugodnije gledati tekme bez divljaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije