Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspad protiv Italije

Hrvatski vaterpolisti izgubili nemoguće: umjesto da smiri igrače, Tucak se svađao sa sucima

Zagreb: Svjetski kup u vaterpolu, Hrvatska - Italija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
11.03.2023.
u 22:45

Još ćemo proanalizirati zbog čega su naši igrači u posljednjoj četvrtini "izgubili glavu", čini se da je došlo i do promjene sudačkog kriterija, ali ovo nam je dobra pouka. No, nemojmo zaboraviti da je naša momčad i dalje u stvaranju, kaže izbornik

Hvalili smo ovih dana naše vaterpolske reprezentativce za prikazano na turniru Svjetskog kupa u Zagrebu, i oni su to zbilja i zaslužili. A za prve tri četvrtine utakmice s Italijom, u trećem kolu turnira,  pripremali smo čak i panegirike jer to je bila Hrvatska kakvu priželjkujemo: razigrana, požrtvovna, kreativna, pametna...

A onda se dogodilo nešto neobjašnjivo: izabranici Ivice Tucka ušli su u posljednju četvrtinu s vodstvom od 12:7 i uspjeli izgubiti utakmicu s 13:14! Dakle, uspjeli su u posljednjoj četvrtini napraviti manjak od čak šest pogodaka, izgubiti je s omjerom 1:7. To se ozbiljnoj momčadi ne smije dogoditi. Naši su igrači poput one krave iz priče uspjeli proliti sve što su dotad dali.  

Dio krivnje za takav rasplet svakako ide na račun izbornika Ivice Tucka koji nije na vrijeme shvatio da nam prijeti tsunami. Umjesto da smiri igrače, on se išao raspravljati sa sucima. Bilo je tu, istina, sudačkih pogrešaka na našu štetu, miješanja starih i novih pravila, ali primiti sedam pogodaka u jednoj četvrtini, onoliko koliko smo primili u prethodne tri četvrtine zajedno?!

>> VIDEO: Utakmicu hrvatske reprezentacije za Večernji list komentirao je legendarni vaterpolist Tomislav Paškvalin:

A imali smo raspoloženog Bijača koji je obranio 12 suparničkih udaraca, čak i peterac Di Sommi pri našem vodstvu od 3:0. I imali smo sjajni ambijent kakav na Savi nismo doživjeli valjda još onog EP-a 2010. godine (ulaznice su rasprodane nekoliko sati prije utakmice). Sve to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Talijana, a nama pada na pamet misao da to nije slučajno. Naši vaterpolisti posljednjih godina naprosto ne znaju dotući renomirane suparnike poput Talijana, Srba, Mađara, Španjolaca. Pobjeđujemo ih, ali uvijek s tijesnom razlikom. Zbog čega smo tako milosrdni, zbog čega se bojimo "razvaliti" suparnika?

- Ovako vruće glave ne bih znao reći što nam se dogodilo. Nakon našeg vodstva od pet golova razlike, u zadnjoj smo četvrtini prestali igrati napad, u obrani smo griješili na sve one načine na koje ranije nismo. Moramo čestitati i Talijanima što su se uspjeli vratiti nakon tolikog zaostatka, to uistinu nije lagano - kazao je naš igrač Marko Žuvela, a izbornik Tucak pridodao je:

>> VIDEO: Atmosfera na Mladosti tijekom utakmice protiv Italije

- Još ćemo proanalizirati zbog čega su naši igrači u posljednjoj četvrtini "izgubili glavu", čini se da je došlo i do promjene sudačkog kriterija, ali ovo nam je dobra pouka. No, nemojmo zaboraviti da je naša momčad i dalje u stvaranju.

Poraz od Italije i mora nam biti velika škola, ali on u rezultatskom smislu i nije neka tragedija. Dovoljno je da naši igrači u sljedeće dvije utakmice pobijede Japan (nedjelja u 18.30) i Mađarsku (utorak u isto vrijeme) i mi ćemo se plasirati na završni turnir u Los Angelesu.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
Travno221
22:54 11.03.2023.

Nema tog vodstva koje Tucak ne može prosuti. Ovo je zaista četvrtina za pamćenje, Campagna ga je preveo žednog preko vode

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
14:20 12.03.2023.

Balkanski vaterpolisti izgubili nemoguće: umjesto da smiri igrače, nevini vitez Tucak se uz Boga i domoljublje svađao sa sucima.

Avatar KiM
KiM
04:26 12.03.2023.

Forza Italia!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije