Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARKOV PROBIJAO AMERIKANCE

Hrvatska na otvaranju Svjetskog vaterpolskog kupa pobijedila SAD rukometnim rezultatom - 16:14

Važna pobjeda Barakuda protiv SAD-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
08.03.2023.
u 23:10

Bila je to teška utakmica, ne toliko zbog novih pravila koliko zbog snage suparnika. Ali mislim da je bila dobra za gledanje, kazao je za VL Harkov, koji je proglašen i igračem utakmice

Ne sjećamo se da je na jednoj vaterpolskoj utakmici, barem ne na nekoj od onih na velikoj sceni, dosuđeno čak devet peteraca. A to se upravo dogodilo na utakmici prvog kola Svjetskoga kupa u Zagrebu između Hrvatske i SAD-a. Zahvaljujući velikom broju isključenja, i nešto manje raspoloženim vratarima, dobili smo gotovo rukometni rezultat - 16:14, srećom, za našu momčad.

Na samom početku utakmice praktično se igralo bez promašaja, no potom je hrvatska vrsta ipak nametnula svoju prevlast te došla u vodstvo najprije s dva, a potom i s tri i četiri pogotka razlike, a početkom posljednje četvrtine naša je prednost bila najveća, čak pet pogodaka - 15:10. U takvoj situaciji najbolje se od naših snašao Konstantin Harkov koji je odlično probijao američku obranu, postigavši čak šest pogodaka (dva iz peterca).

VIDEO KOMENTAR TOMISLAVA PAŠKVALINA 

 

- Bila je to teška utakmica, ne toliko zbog novih pravila koliko zbog snage suparnika. Istina je da je bilo puno golova i čak devet peteraca, ali niti to ne bih povezivao s novim pravilima. Naprosto je bila takva utakmica, s takvim sudačkim kriterijem. Ali mislim da je bila dobra za gledanje i da su gledatelji uživali - kazao je za VL Harkov koji je proglašen i igračem utakmice, dodavši:

- Drago mi je da sam ponovno u Zagrebu, na meni poznatom bazenu. Ambijent je bio odličan, a nadam se da će u sljedećim utakmicama biti još bolji, s još više gledatelja. Njemu odlično ide u Brescii, pa mu je i ugovor produljen na još godinu dana. 

08.03.2023., bazeni Mladost, Zagreb - World Aquatics Svjetski kup u vaterpolu, skupina A, Hrvatska - USA. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

- Dobro je meni, a očito su i oni zadovoljni sa mnom. Momčad je jako dobra, odlično se radi tako da mogu i dalje napredovati. Pro Recco je iznimno jak, ali mi ćemo dati sve od sebe da mu se što uspješnije suprotstavimo. A usporedba između talijanskog i hrvatskog prvenstva?

Pa, talijansko je u ovom trenutku jače, imamo dvije superjake momčadi i još barem tri prilično jake.

Ostali rezultati 1. kola:

Italija - Japan 13:7,

Mađarska - Francuska 10:6.

U drugom kolu, sutra u 18.30 (Arenasport) sastajemo se s Francuskom.

Komentara 2

TR
Travno221
23:15 08.03.2023.

A tko će probiti Amerikance nego Rus. Šalim se, naš Harkov je uistinu igračina. I Hrvatina!

Avatar 15545
15545
09:43 09.03.2023.

Treba pitati tog hrvatskog Rusa jeli osudjuje Rusku agresiju na Jukrajinu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije