Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS S DINAMOM

Hrvatski trener o izjavi 'mi smo debili': Kome se ne sviđa, može slobodno ići

Samir Toplak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
16.08.2019.
u 15:07

– Kome ne odgovara moj način rada i komunikacije, može slobodno otići. Uostalom, nisam rekao da su samo igrači debili, već svi mi, uključujući cijeli stručni stožer.

Nogometaši zaprešićkog Intera ne stoje dobro na ljestvici nakon četiri kola HNL-a. Imaju samo dva boda, bez pobjede su, a igrali su kod kuće s Istrom i Varaždinom. Bod u gostima kod Gorice jedina je svijetla točka na početku sezone, poraz u Osijeku bio je očekivan, no poraz kod kuće od Istre i samo bod osvojen u igri s Varaždinom veliki su kiksevi. Samir Toplak, trener Zaprešićana, onako vruć poslije tog susreta s Varaždincima, izrekao je u eter i ono što nije trebao.

– Tražim riječi, tražim riječi..., ali mi smo debili, hajde tako da ublažimo. Mi smo debili – ponovio je.

Ja sam šef u svlačionici

Nekoliko dana kasnije, Toplak je iskreno priznao:

– Možda to nisam tako trebao izreći u eter, ali bio sam silno razočaran...

Jesu li se igrači naljutili na vas zbog te izjave?

– Ne, zašto bi se naljutili. Pa ja sam šef u svlačionici. Kome ne odgovara moj način rada i komunikacije, može slobodno otići. Uostalom, nisam rekao da su samo igrači debili, već svi mi, uključujući cijeli stručni stožer. Prijatelji su me malo zafrkavali nakon te izjave, ali sve se to brzo zaboravilo – rekao je Toplak.

Bodovni učinak sigurno se neće poboljšati ni nakon današnjeg susreta jer u Zaprešiću gostuje Dinamo.

– To nam je najlakša utakmica. Nismo ni pod kakvim pritiskom. Zato sam odlučio dati priliku Nikoli Soldi, mlađem sinu bivšeg proslavljenog hrvatskog reprezentativca Zvonimira Solde. Ima samo 17 godina i igra na mjestu stopera. Ne vjerujem da će se prestrašiti Dinamovih igrača. Jako sliči svome ocu, ne samo izgledom već i igrom. Igra onako profinjeno, uz minimalne i rijetke pogreške. On je igrač kojeg ćemo forsirati ove sezone – ističe trener Intera.

Današnja utakmica bit će mu 216. na klupi Intera. Petu je sezonu u Zaprešiću i vjeruje da će na kraju sezone postati najdugovječniji trener na klupi jednog prvoligaša. Zasad rekord drži Matjaž Kek, bivši trener Rijeke. Jasno, vrijedi to samo za trenere koji su bez prestanka vodili bilo kojeg našegprvoligaša.

– Činjenica da sam među deset trenera s najdužim stažem u HNL-u za mene je nešto veliko. Do kraja sezone bit ću među prvih pet trenera – priča Toplak.

Da, ali pod uvjetom da dotad i ostanete u klubu.

– Ha-ha. Nemojte se bojati, ne idem nikamo. Bilo je i prijašnjih sezona teških situacija u klubu i loših plasmana pa smo se uvijek izvukli. Izvući ćemo se i ove sezone. Objektivno, trenutačno su Inter i Varaždin najslabije momčadi u ligi, ali prvenstvo je tek počelo i svašta se može promijeniti u samo nekoliko kola – naglašava Toplak.

Mršić zasad nedostižan

Ostane li do kraja sezone u Interu, a još su 32 utakmice u optjecaju, na ljestvici trenera s najviše utakmica u HNL-u preskočit će Nenada Gračana (218 utakmica), Dražena Beseka (223), Miroslava Blaževića (232) i Milu Petkovića (237). Da nakon toga vodi momčad u samo još jednoj, Toplak bi došao i do četvrtog mjesta, na kojem je sada Igor Pamić (248 utakmica). Inače, rekorder je Stanko Mršić s 460 utakmica koje je odradio na klupama Cibalije, Zadra, Varteksa, Osijeka...

Inače, od prvih 10 trenera samo je Toplak trenutačno na klupi prvoligaša iz HNL-a. Mršić je trener GOŠK-a, Lončarević HAŠK-a, Besek je u Kini...

– Ne volim mijenjati klubove. Zato sam u karijeri igrao ozbiljno u samo dva kluba, Varteksu i njemačkom Bochumu. Kao trener sam bio po sezonu u Varaždinu, Cibaliji, Gorici i Zelini, a od 2014. ne mičem se iz Zaprešića. Imao sam ponuda u proteklih nekoliko godina da odem u neki drugi klub, ali novac mi nije isključivi motiv – zaključio je Samir Toplak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije