Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna pirueta

Hrvatski par ostao bez plasmana na EP

Lana Petranović, Michael Lueck
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
04.12.2015.
u 00:10

Nedostajalo nam je samo 0,18 bodova. Tužni smo zbog toga, ali zajedno kližemo samo šest mjeseci, kazala je Lana Petranović.

Hrvatski par Lana Petranović i Michael Lueck osvojili su 36,38 bodova u kratkom programu na 48. klizačkom natjecanju Zlatna pirueta. Trenutačno su na pretposljednjem, 11. mjestu.

- Na žalost, nismo uspjeli osigurati normu za EP. Nedostajalo nam je samo 0,18 bodova. Tužni smo zbog toga, ali zajedno kližemo samo šest mjeseci. Nastavit ćemo naporno raditi, pa u veljači pokušati izboriti nastup na SP-u - rekla je Lana.

U nadmetanju plesnih parova, nakon kratkog plesa, u vodstvu su Talijani Charlene Guignard i Marco Fabbri.

Kod klizača nakon kratkog programa u vodstvu je Kazahstanac Denis Ten, a naš Nicholas Vrdoljak je trenutno na 12. mjestu. Naš klizač uspješno je skočio sve trostruke skokove i sakupio je dovoljan broj bodova u kratkom programu za ispunjenje norme za odlazak na EP. No morat će dovoljan broj bodova sakupiti i u slobodnom programu.

- Presretan sam. Bio je užitak klizati za Hrvatsku. Danas sve ovo želim ponoviti i izboriti EP - rekao je Vrdoljak.

Drugi dan Piruete od 14 sati otvara kratki program klizačica, od 17 je na rasporedu finalni slobodni program sportskih parova, a od 19.30 na led će klizači.

Natjecanje je otvorila Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatske.

>>Na Zlatnu piruetu za samo dvadeset kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije