Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
City se mučio

Hrvatski napadač majstorski zabio Lyonu, Kovačev Eintracht slavio u Berlinu

Ivan Santini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Ivan Halar, Hina
03.12.2017.
u 20:33

Manchester City je pobijedio West Ham 2-1 i ponovo ima osam bodova više od gradskog suparnika Uniteda.

U susretu 14. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, je u Berlinu pobijedio Herthu 2-1 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih sedam međusobnih susreta.

Hertha je vodila 1-0, no gosti su okrenuli susret s dva pogotka ostvarivši prvu pobjedu u Berlinu u posljednjih osam godina.

Domaćin je poveo u 15. minutu golom Daviea Selkea. Eintracht je mogao izjednačiti u 25. minuti kada je sjajnu priliku imao hrvatski nogometaš Ante Rebić, ali je njegov udarac obranio Rune Jarstein. Norveški vratar je loptu skrenuo u korner iz kojeg su gosti izjednačili. Jetro Willems je iz kornera uputio prizemnu loptu na rub kaznenog prostora, a Marius Wolf sjajno opalio pod gredu. U 80. minuti gosti su bolju igru okrunili golom Kevina-Princea Boatenga, a potom sačuvali vodstvo do kraja.

Ivan Santini
1/6

U drugom susretu Wolfsburg je neočekivano lako pobijedio Borussiju Moenchengladbach 3-0 golovima Yunusa Mallija (4), Daniela Didavija (25) i Josuhe Guilavoguia (71).   

Na ljestvici vodi Bayern sa 32 boda, RB Leipzig na drugom mjestu ima 26 bodova, Schalke je treći sa 25 bodova, a Borussia Moenchengladbach je ostala na četvrtom mjestu sa 24 boda. Eintracht je osmi sa 22 boda.

Caen je poražen na gostovanju u Lyonu u 16. kolu francuskog prvenstva (2:1), no u pamćenju će ostati majstorski pogodak Ivana Santinija u 90. minuti. Hrvatski napadač sjajno je nadmudrio dvojicu domaćih braniča s time da je jednom gurnuo loptu kroz noge te ju pospremio u mrežu postavivši konačan rezultat. 

Bio mu je to peti pogodak u petnaest nastupa uz jednu asistenciju.

Lyon je četvrti na ljestvici, a Caen sedmi.

U posljednjem susretu 15. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio West Ham 2-1 i ponovo ima osam bodova više od gradskog suparnika Uniteda s kojim će odmjeriti snage u idućem kolu.

West Ham je bio korak do osvajanja važnog boda, ali ipak nije izdržao i novim porazom produžio je niz bez pobjede na osam utakmica. Pod vodstvom novog menadžera Davida Moyesa koji je naslijedio našeg Slavena Bilića, 'čekičari' su u četiri kola osvojili samo jedan bod i nalaze se u zoni ispadanja.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Angela Ogbonne. City je izjednačio u 57. minuti preko Nicolasa Otamendija, a potom jurnuo po drugi gol. Premda je Adrian radio čuda, West Ham nije izdržao i David Silva je u 83. minuti lijepim golom na asistenciju Kevina De Bruynea zabio za 2-1. 

U nedjelju je igran i susret između Bournemoutha i Southamptona koji je završio 1-1. Domaćin je poveo u 42. minuti golom Ryana Frasera, a izjednačio je Charlie Austin u 61. minuti.

City nakon nove pobjede ima osam bodova više od Manchester Uniteda, a treći je aktualni prvak Chelsea sa 11 bodova minusa. U zoni ispadanja su Crystal Palace (10), West Ham (10) i Swansea City (9).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije