Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U VATERPOLU

Hrvatska u polufinalu sa senzacijom prvenstva. Evo gdje gledati utakmicu barakuda

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/7
15.02.2024.
u 08:30

"Nema govora o načinu razmišljanja ‘lako ćemo’, niti sam ikada tako razmišljao. Kad igramo protiv Kine ili bilo koga tko je možda na papiru manje jak, uvijek imam sportski respekt", najavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je tešku zadaću na putu do polufinala Svjetskog prvenstva u Dohi.. U prošloj utakmici barakude su u žestokoj borbi svladale Srbiju rezultatom 15-13. Idući im je protiv Francuska koja je tamo došla senzacionalnom pobjediom nad Mađarskom (11-10).

Francuskoj će ovo biti prvi puta da igra na polufinlu jednog svjetskog prvenstva. Također, večeras će se reprezentacije suočiti po 23. puta od svog nastanka. Hrvatska je daleko uspješnija, s 21 pobjedom i tek jednim porazom. Odražavaju to i kladionice gdje je koeficijent na pobjedu hrvatske 1.30, a na Francusku 5.00. Televizijski prijenos možete pratiti na kanalu HRT 2 ili Arena Sport 1. Utakmica počinje u 15.30.

GALERIJA Hrvatska slavila nakon briljantne izvedbe Bijača! (15-13) Barakude idu u polufinale

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
1/8

U srijedu su izbornik Ivica Tucak i igrači najavili utakmicu. Naglašavaju da neće podcijeniti Francusku koja ima relativno malo iskustva igre na ovako visokoj razini, a upozoravaju i na nekoliko ključnih opasnosti i posebno opasnih igrača.

"Nema govora o načinu razmišljanja ‘lako ćemo’, niti sam ikada tako razmišljao. Kad igramo protiv Kine ili bilo koga tko je možda na papiru manje jak, uvijek imam sportski respekt. Bit ću slobodan reći da samo glup sportaš može podcijeniti protivnika. Time podcjenjuješ svoj rad, svoje kvalitete i ono što si radio", rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

VEZANI ČLANCI:

"To ne dolazi u obzir, pogotovo ne protiv jedne momčadi kao što je Francuska i pogotovo ne u trenutku kada se igra polufinale Svjetskog prvenstva. Svi smo svjesni i znamo po što smo ovamo došli. Znamo da igramo odličan vaterpolo. Vjerujemo u sebe, to je najbitnije", zaključio je izbornik.

VIDEO Vatreni stigao u Zagreb na potpis ugovora, u Dinamu će pokušati oživjeti karijeru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije