Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 16 SATI

Odbrojavanje do finala: 'Spremni smo, imamo najbolje igrače na svijetu'

storyeditor/2021-12-04/PXL_031221_90957354.jpg
05.12.2021.
u 12:30

Hrvatska je u finalu Davisova kupa, izbornik Martić vjeruje u pobjedu

Orilo se dvoranom u Madridu “Večeras je naša fešta”, pjevali su i navijači i hrvatski tenisači i stožer nakon polufinalne pobjede nad Srbijom (2:1) u Davisovu kupu. Jer, razloga za slavlje doista je bilo, izboren je još jedan veliki finale u tom natjecanju.

 

Napokon smo ih pobijedili

- Bit ćemo spremni za finale tko god nam bude suparnik. Imamo najbolje igrače na svijetu - rekao je hrvatski izbornik Vedran Martić na konferenciji za novinare u Madridu.

Pobjede su izborili nevjerojatni Borna Gojo i par Nikola Mektić/Mate Pavić, a Marin Čilić izgubio je od Novaka Đokovića. No, svjestan je što je hrvatska kao kolektiv napravila:

- Napravili smo izvanrednu stvar, napokon smo ih pobijedili. Ponosimo se tim rezultatom jer nismo imali Bornu Ćorića, a sreća u nesreći je da smo dobili Goju i Serdarušića koji nisu izgubili ni jedan meč. Gojo je bio sjajan premda pod velikim pritiskom. Imamo mi svoje snage. Uživat ćemo u finalu - rekao je Čilić, kojega su pitali i o njegovu nezadovoljstvu suđenjem. Na što je rekao da je sutkinja u svome poslu bila užasna.

- Bilo je to nešto zbog publike, ništa posebno. Kasnije sam razgovarao s njom i sve je bilo u redu - zaključio je.

Recimo i da je Hrvatska dosad dva puta bila izgubila od Srbije, u četvrtfinalu 2010. u Splitu (1-4) te u 1. kolu Svjetske skupine 2015. u Kraljevu (0-5).

No danas će (16 sati), četvrti put u povijesti, igrati u finalu, za trofej koji je prvi put dodijeljen 1900. godine, i nastojat će ga i treći put osvojiti.

Uz ovakvu igru i zajedništvo, sve je moguće...Pišu o tome i španjolski mediji.

”Pavić i Mektić prekinuli su Đokovićev san i odveli Hrvatsku u finale”, piše Marca i nastavlja:

”Tenis je individualni sport, ali u natjecanju reprezentacija momčad jako puno znači. Srbi možda imaju najboljeg igrača u povijesti, ali ništa više. To se pokazalo i u prethodnim mečevima, a potvrdilo u polufinalu.” List As donosi:

”U dvoboju susjeda prevladao je kolektiv nad individualnošću i briljantnim prvim igračem svijeta.”

Sve je na Instagramu prokomentirao i legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević, inače trener Novaka Đokovića:

Bravo cijeloj ekipi, a posebno kralju Borni Goji.”

 

Vjerovali smo da možemo

A evo što je nakon poraza rekao i srpski izbornik Viktor Troicki:

- Znali smo da će meč parova biti najteži, hrvatski par igrao je sjajno, zato i jest najbolji na svijetu. Naše prilike bili su pojedinačni mečevi. Trebali smo pobijediti u prvom meču, ali nismo. Gojo je igrao agresivno, moram još jednom gledati taj meč. Nažalost, bio je to ključni meč.

Nezadovoljan i razočaran bio je i prvi tenisač svijeta:

- Ušli smo u meč parova vjerujući da možemo pobijediti, premda smo znali da će to biti najteži meč, u kojem nismo favoriti jer igramo protiv najboljih na svijetu. Ali, nismo htjeli izići s bijelom zastavom - rekao je Novak Đoković, koji je pojedinačno čestitao svima u našoj reprezentaciji na ulasku u finale te i time pokazao da je veliki sportaš.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar xilandar
xilandar
13:40 05.12.2021.

Razbice ih Rusi ko beba zvecku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije