Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN USPJEH

Hrvatska prvi put nastupila i odmah osvojila svjetsko zlato

storyeditor/2022-06-20/_C4_1308.jpg
21.06.2022.
u 18:30

Dvojica hrvatskih igrača uvrštena su i u najbolju postavu Svjetskog prvenstva. Vratar Antonio Kranjčević i desno krilo Luka Glavendekić proglašeni su najboljim na svojim pozicijama.

Hrvatska muška juniorska reprezentacija rukometa na pijesku osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u grčkom Heraklionu. U finalu je bila bolja od reprezentacije Brazila rezultatom 2:1 u setovima (19:18, 12:16, 9:6) i tako osigurala prvo svjetsko zlato u juniorskoj konkurenciji.

– Osjećaj je odličan, prvi put smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo u povijesti, drugo uopće organizirano za juniore. Osvojili smo naslov, iako možda nismo bili u krugu glavnih favorita. Zasluženo smo išli iz utakmice u utakmicu, pobjeđivali sve redom. U drugom setu finala smo se opet nepotrebno dovukli u probleme s manjkom koncentracije, nervozom, nepridržavanjem dogovora, malo smo se pogubili. Ali u raspucavanju smo bili smireniji i pametniji, što je bitno da bi dobio protivnika. Ako jednom riječi moram opisati raspucavanje, to je onda koncentracija – rekao je zbornik Stjepan Babić.

Pobjednički pogodak postigao je Gabriel Botić.

– Naravno da raspucavanje na ovako velikim natjecanjima uvijek bude napeto, no važno je ostati smiren i koncentriran do kraja, što smo mi u svakom dijelu natjecanja uspijevali pa tako i u finalu. Ovoliko emocija i osjećaja nisam doživio nikad u svojem životu, tako da sam siguran da će ovo Svjetsko prvenstvo svima nama ostati kao predivna uspomena, koju ćemo čuvati cijeli svoj život – istaknuo je Botić.

Dvojica hrvatskih igrača uvrštena su i u najbolju postavu Svjetskog prvenstva. Vratar Antonio Kranjčević i desno krilo Luka Glavendekić proglašeni su najboljim na svojim pozicijama. Od ostalih odličja, bronca je u muškoj konkurenciji otišla u ruke Irana, koji je svladao Francusku s 2:0 (20:16, 19:18) u setovima, dok je u ženskoj konkurenciji zlato pripalo reprezentaciji Španjolske, srebro je otišlo u ruke Nizozemske, a bronca Poljske.

Nakon juniora u grčki Heraklion otputovala je hrvatska muška seniorska reprezentacija koja će igrati na SP-u.

Ključne riječi

Komentara 5

OS
osijek68
19:50 21.06.2022.

Jos samo gosp Mrvec da nam objasnite o kojem se sportu radi.

MA
Maui
19:53 21.06.2022.

Bravo dečki! Mala sitnica fali u tekstu: radi se o rukometu na pijesku.

Avatar Tombstone
Tombstone
02:38 24.06.2022.

Kaj bu slijedece? Tenis u pijesku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije