Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sad protiv Ukrajine

Hrvatska pobijedila Grčku 92:88. Repeša: Ja sam kriv za produžetke

Hrvatska Grčka (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/11
Autori: hd, av/VLM
16.09.2013.
u 16:48

Imali su naši košarkaši priliku proći bez produžetaka, za koje je zaslužan Spanoulis koji je u zadnjem grčkom napadu u regularnom dijelu pogodio tricu

Hrvatski košarkaši pobijedili su Grčku s rezultatom 92:88 nakon čak dva produžetka (70:70, 77:77)! Nakon drugog kruga Eurobasketa Hrvatska s prvog mjesta u skupini ide u četvrtfinale, a tamo nas čeka Ukrajina.

Imali su naši košarkaši priliku proći bez produžetaka za koje je zaslužan Spanoulis koji je u zadnjem grčkom napadu u regularnom dijelu pogodio tricu za 70:70: No, posljednji hrvatski napad uprskao je Leni Ukić odugovlačenjem pa se igralo dodatnih pet minuta.

Dvadesetak sekundi prije kraja prvog produžetaka na Zizisovu tricu istom mjerom uzvraća i Bogdanović za 77:77 i dodatnih pet minuta igre u kojima su više koncentracije i sreće imali naši košarkaši.

Utakmica je u regularnom dijelu imala obrise uspavanke, osobito u prvom poluvremenu. Bez osobite žustrine igrali su obje momčadi, i držale se u egalu cijelu utakmicu s jednako podijeljenom inicijativom, s po 3 do 4 poena prednosti naizmjenično.

Hrvatska je otišla na odmor s dva poena prednosti (36:34), a prednost od nekoliko koševa izmjenjivala se obostrano cijelu utakmicu. Grci nisu odigrali najbolje što znaju, no nismo ni mi pokazali ono što smo uspijevali postići u posljednjih šest uzastopnih utakmica koje smo pobijedili. Dobar dio vremena nije radio ni skok, ni šut, a ni obrana...

– Moja je pogreška što smo došli do produžetka. Htjeli smo pokazati da možemo braniti napad, nažalost nismo uspjeli i zato smo se dodatno potrošili. Ključno je bilo tko će nametnuti svoj ritam. Oni ne mogu trčati s nama, ali su nas uvukli u svoju uspavanku – rekao je Repeša za HRT nakon utakmice.

Hrvatska je tako osvojila prvo mjesto u skupini, a protivnik u četvrtfinalu, koje se igra u četvrtak, bit će nam Ukrajina.

– Najvažnija utakmica na prvenstvu! Nema više lakih suparnika. Atletski su moćni, ali mi smo favoriti. Trebamo se odmoriti, imamo puno sitnih problema. Na polufinale čekamo godinama, već danas počnite razmišljati o ulaznicama i dođite nas podržati – poručio je Repeša navijačima.

Spomenimo i da je Hrvatsku do ove važne i vrijedne pobjede predvodio Bojan Bogdanović koji je zabio 22 koša.

 >> Jasmin Repeša: Andreu sam prihvatio kao svojeg

>> Roko Ukić: Dražen i Toni za nas su ipak nedostižni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije