Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas suparnici

Jasmin Repeša: Andreu sam prihvatio kao svojeg

'Trinchieri_nnn_spo_150913'
''
16.09.2013.
u 08:55

- U Rijeci sam proveo najljepše dane života i zato sam u svom dnevniku zapisao da se ondje moram vratiti - kaže Andrea

Na cijelom EP-u vjerojatno nema većih prijatelja među izbornicima nego što su to Jasmin Repeša (52) i strateg grčke vrste Andrea Trinchieri (45). Znalo se dogoditi da Andrea, kada bi kod svoga mentora došao stjecati nova znanja, kod Repeše u Rimu katkad i prespava.

– Andrea je sjajan dečko, a ja sam ga prihvatio kao svojeg jer je imao iznimnu želju i volju, jer mu je majka Hrvatica i jer govori naš jezik. Dolazio je u Crikvenicu gledati naše pripreme kada smo se pripremali za EP 2007. ali i za olimpijske kvalifikacije uoči Pekinga. Jednom je, dok sam bio trener Rome, u pola sezone ostao bez posla pa je dolazio na moje treninge.

Ni Trinchieri ne skriva da mu je Repeša puno pomogao:

– Kada gledate Repešin trening zaista vam je jasno što on želi, sjajan je učitelj.

Premda će danas biti žestoki suparnici, razgovarali su i ovih dana jer su im momčadi u istom hotelu. Raspravljali su i o tome je li Trinchieri trebao preuzeti reprezentaciju s takvom reputacijom (europski prvak 2005., svjetski doprvak 2006.).

– Andrea je izuzetno perspektivan, ali je prerano ušao u takav projekt i to sam mu rekao. Mentalitet Grka drugačiji je od talijanskog. Puno je različitih navika, a malo vremena. Teško je to pohvatati u dva mjeseca.

Trinchieriju je otac Amerikanac koji je studirao na Harwardu, a majka Hrvatica iz Rijeke i do 22. godine svako je ljeto po tri mjeseca provodio na Kvarneru.

– U Rijeci sam proveo najljepše dane života i zato sam u svom dnevniku napisao da se ondje moram vratiti – rekao je sjetno. (db)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije