Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Grcima

Roko Ukić: Dražen i Toni su za nas ipak nedostižni

'12.09.2013., Slovenia, Ljubljana, Arena Stozice - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013.Drugi krug, grupa F. Hrvatska - Finska.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
16.09.2013.
u 10:39

- Trebao sam biti vođa, a u prvoj utakmici šutirao sam 3-14. No, momčad i trener stali su iza mene, sada je sve u redu, kaže Ukić

Od svih naših reprezentativaca, jedino je Roko Ukić igrao u Grčkoj. Štoviše, i sljedeće godine igrat će za Panathinaikos, pa je najpozvaniji da govori o današnjem suparniku (14.30).

– S obzirom na to da smo kao narod emotivci, sve nam je ili euforija ili tragedija. Bez obzira na to što u igri protiv Grčke nemamo mač nad glavom, bilo bi glupo kalkulirati i birati suparnika. Oni imaju neke od najboljih igrača u Europi pa nam pristup utakmici mora biti jednak kao i dosad.

Samo takav pristup doveo je Hrvatsku tu gdje jest, čak i unatoč tome što nitko nije u najboljoj napadačkoj formi.

– U napadu još imamo velikih rezervi, no čak i kada niste u formi ne znači da ne možete pomoći na sto načina.

Roko najviše pomaže izvrsnom obranom na suparničkim braničima, u čemu ga danas čeka najveći izazov – Vasilis Spanoulis.

– Spanoulis dominira posljednje dvije godine, no i njega se može čuvati, dakako uz pomoć centara na "pick and rollu". Usto, Grci su košarkaški narod, imaju ponos i neće doći na utakmicu kao rekreativci. Štoviše, mogli bi igrati najbolje dosad.

Prva tri dana EP-a bili su mu, tvrdi, najteži u karijeri.

– Trebam biti vođa, a prvu utakmicu završim sa šutom 3-14 i bez ijedne asistencije. Dizelaš sam kada je forma u pitanju. Košarku svi vole, zato je i nastala takva euforija. No, treba reći da ljudi košarku pamte onakvom kakva se igrala prije 20 godina. Nadam se da će se sad uvjeriti da je ovo neka druga košarka, da to nije košarka koju su igrali Dražen i Kukoč i da su na snazi neki drugi parametri. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije