Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
UZBUDLJIV DAN U TOKIJU

Hrvatska na OI: Kakva drama! Čilić nakon 3 i pol sata pobijedio 217 igrača svijeta. Mektić i Pavić se plasirali u četvrtfinale!

Hrvatska na OI: Kakva drama! Čilić nakon 3 i pol sata pobijedio 217 igrača svijeta. Mektić i Pavić se plasirali u četvrtfinale!
Foto: EDGAR SU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.07.2021. u 06:52
Samo ključni događaji
SRBIĆ U FINALU

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić plasirao se u finale preče na Olimpijskim igrama u Tokiju, on je s ocjenom 14.633 zauzeo treće mjesto u kvalifikacijama.

Srbić je nastupio u prvoj subdiviziji te je nakon nje zauzimao prvo mjesto, no u drugoj subdiviziji bolji od svjetskog prvaka na ovoj spravi iz 2017. godine bili su Japanac Daiki Hashimoto sa 15.033 i Kazahstanac Milad Karimi sa 14.766. U trećoj subdiviziji više nitko nije bio bolji od Srbića, približio mu se samo Amerikanac Brody Malone koji je s ocjenom 14.533 završio kao četvrti.

Uz njih, finale koji je na programu 3. kolovoza izborili su još Rus Nikita Nagonji (14.466), Japanac Takeru Kitazono (14.433), Australac Tyson Bull (14.433) i Nizozemac Bart Deurloo (14.400).

U finalu neće biti velikana Japanca Koheija Uchimure i Nizozemca Epkea Zonderlanda. Uchimura, zlatni u višeboju iz Londona 2012. i Rija 2016., odlučio je u Tokiju nastupiti samo na preči, no s ocjenom 13.866 zauzeo je 20. mjesto pa je veliki Japanac u subotu okončao karijeru. Leteći Nizozemac Zonderland, olimpijski pobjednik na preči iz Londona te trostruki svjetski prvak i trostruki svjetski doprvak na ovoj spravi, s ocjenom 13.833 zauzeo je 23. mjesto.

TENIS

KRAJ!

Nakon 3 i pol sata drame Marin Čilić pobijedio je Brazilca Menezesa rezultatom 6-7, 7-5, 7-6 i plasirao se u drugi krug natjecanja na Olimpijskim igrama.

Tamo ga čeka 11. igrač svijeta Pablo Carreno Busta protiv kojeg Čilić ima sjajan omjer. U četiri susreta koja su igrali, hrvatski tenisač odnio je pobjedu sva četiri puta.

TENIS

Opet tie-break nakon 6-6 u trećem setu

TENIS

BRAVO DEČKI!

Mektić i Pavić se plasirali u četvrfinale rezultatom 7-6, 6-4! 

19.07.2021., Zagreb - Odlazak hrvatskih olimpijaca u Tokio sa Zracne luke dr Franjo Tudjman. Mate Pavic i Nikola Mektic. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

TENIS

Isti je rezultat i u susretu parova. 5-4 za Hrvatsku, no tamo je situacija lakša jer su Mektić i Pavić osvojili prvi set.

TENIS

Drama u Tokiju! Čilić bio na pragu pobjede, onda se Menezes vratio. Trenutno je 5-4 za Marina, sve su opcije sada otvorene.

TENIS

Čini se kako će Čilićevo iskustvo prevladati entuzijazam Menezesa. Igra se odlučujući treći set, rezultat nakon prva 2 seta je (1-1), a trenutno je:

5 - Marin Čilić (CRO)

0 - Joao Menezes (BRA)

TENIS

UF! Teškom borbom nakon 8-6 u tie-breaku, prvi par svijeta Mektić i Pavić su se izvukli i odnijeli prvi set.

7 - Mektić/Pavić (CRO)

6 - Melo/Demolier (BRA)

TENIS

U susretu parova također se igra tie-break. Trenutno je 6-6.

TENIS

Početak preokreta?

Marin Čilić se vratio, sada je 1-1 u setovima. Drugi set Čilić je odnio sa 7-5

TENIS

Nakon otprilike dva sata igre Marin Čilić se i dalje muči s 217. igračem svijeta. Čilić je prvi set izgubio (6-7), a u drugom je trenutno

5 - Marin Čilić (CRO)

5 - Joao Menezes (BRA)

TENIS

Naš najuspješniji teniski par i osvajači ovogodišnjeg Wimbledona, Nikola Mektić i Mate Pavić bore se za nastavak turnira protiv Brazilaca. Nasuprot njih bit će dva Marcela - Melo i Demolier.

Meč upravo počinje!

TENIS

Nakon otprilike sat vremena igre Marin Čilić izgubio je prvi set u tie-breaku . 

6 - Marin Čilić (CRO)

7 - Joao Menezes (BRA)

TENIS

Igra se TIE-BREAK

6/ (3) - Marin Čilić (CRO)

6/ (5) - Joao Menezes (BRA)

TENIS

Najbolji hrvatski tenisač upravo u Tokiju igra svoj prvi meč na turniru, nakon nešto više od 20 minuta rezultat u prvom setu je sljedeći:

2 - Marin Čilić (CRO)

3 - Joao Menezes (BRA)

Igra se prilično mirno. Za sada niti s jedne niti s druge strane nije bilo šanse za break.

GIMNASTIKA

Srbić treći nakon druge subdivizije, Uchimura i Zonderland bez finala.

>>> OPŠIRNIJE

TENIS

Za prolazak dalje isto protiv Brazilaca borit će se naš najuspješniji teniski par i osvajači ovogodišnjeg Wimbledona, Nikola Mektić i Mate Pavić. Nasuprot njih bit će dva Marcela - Melo i Demolier. Meč počinje oko 11 sati po našem vremenu

TENIS

USKORO UŽIVO: Marin Čilić igra meč protiv 217. igrača svijeta. Protivnik će mu biti Brazilac Joao Menezes.

Foto: DPA/Pixsell

VESLANJE

Damir Martin rutinirano u četvrtfinale Hrvatski veslač prvi je hrvatski sportaš koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju, čak i prije otvaranja

>>> OPŠIRNIJE

GIMNASTIKA

Srbić za sada najbolji na preči! Izgledan plasman u finale!

>>> OPŠIRNIJE

STOLNI TENIS

Kraj meča u Tokiju. Uvjerljivo, s 4-0 u setovima hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina plasirao se u nastavak natjecanja! Bravo Andrej!

>>> OPŠIRNIJE

STOLNI TENIS

Hrvatski predstavnika Andrej Gaćina igra prvo kolo turnia u Tokiju protiv Togoanca Dodji Kokou Fannyja. 

Gaćina je trenutno vrlo uvjerljiv te vodi 2-0 u setovima.

GIMNASTIKA

Gimnastičar Tin Srbić u kvalifikacijama na preči u prvoj od tri skupine napravio je najbolji rezultat 14.633 ispred Rusa Nagornjeg koji je dobio 14.466 i Nizozemca Deurlooa koji je ostvario 14.400. Stoga je izgledno da će se plasirati dalje.

BOKS

Mlada Nikolina Ćaćić već je izborila plasman u nastavak natjecanja pobjedivši Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

>>> OPŠIRNIJE

VESLANJE

Martin i Valent Sinković uvjerljivo su izborili plasman u polufinale!  U prvoj utrci kvalifikacijske skupine Braća Sinković pobijedili su s vremenom 6:32.41, što je bilo 4.52 sekunde brže od drugoplasiranih Danaca i 8.58 brže od trećeplasirane Kanade. Polufinale je na rasporedu 27.srpnja.

- Odveslali smo prvu utrku na Olimpijskim igrama, to je uvijek zanimljivo i teško. Očekivali smo da će Danci biti brzi prvih tisuću pa se nismo nešto iznenadili, odradili smo svoj ritam, bila je sigurna utrka i sigurna pobjeda. Generalno smo zadovoljni s utrkom, ali definitivno moramo bolje za polufinale - rekao je Valent Sinković.

STRELJAŠTVO

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić zauzela 31. mjesto u disciplini zračna puška 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pejčić je došla do 622.6 krugova, što je bilo dovoljno za 31. mjesto, a do plasmana u finale dijelilo ju je nešto manje od šest krugova.

Riječanka je bila itekako uzdrmana nakon što je prije dva dana njezinu treneru Seni Čusti pozlilo u autobusu i morao je u bolnicu. Čusto se još uvijek nalazi u tokijskoj bolnici.

TAEKWONDO

Naša Kristina Tomić izgubila je u 1/16 finala turnina od Kolumbijke Andree Ramirez Vargas.

>>> OPŠIRNIJE

TENIS

Marin Čilić danas će imati svoju premijeru na Igrama protiv 217. igrača svijeta. Protivnik će mu biti Brazilac Joao Menezes.

Za prolazak dalje isto protiv Brazilaca borit će se naš najuspješniji teniski par i osvajači ovogodišnjeg Wimbledona, Nikola Mektić i Mate Pavić. Nasuprot njih bit će dva Marcela - Melo i Demolier.

Komentara 14

MA
maliplenk
12:43 24.07.2021.

Iz 5:1, 40:15 (dvije meč lopte na svoj servis) na 5:5. Hrpetina grešaka. Aj da se radi o nekom vrhunskom protivniku... Čiliću moj, ostavi se ti tenisa. Bolje i za tvoje i naše mentalno zdravlje.

HE
Herceg56
13:52 24.07.2021.

Kad se god gleda tenis gdje Čilić igra to je za infrakt, ja jednostavno prebacim nešto drugo i poslje pogledam rezultat,manje mi je zlo.

KA
kajbiti
14:08 24.07.2021.

Dobro je Marine. Dosadno je gledati ako ide glatko . Svi zaboravljamo da je tebi 37. na leđima. Sve si osvojio u tenisu. Jos samo kakva olimpijska medalja i to je to.. Sretno dalje. Cestitke paru Pavic Mektic. Samo jako decki. Nema predaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije