Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ PORAZU

Hrvatska legenda odvela 'zmajeve' do drugog Eura u njihovoj povijesti

PPD Zagreb protiv Telekom Veszprema u 13. kolu Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
03.05.2021.
u 12:34

'Zmajevima' su na ruku išli ostali rezultati pa će ipak biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije i po drugi put igrati na prvenstvu Europe

U posljednjem susretu kvalifikacija za EP, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu  hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, poražena je u Grazu od Austrije rezultatom 27:23, ali i taj je poraz bio sasvim dovoljan da 'zmajevi' izbore Europsko prvenstvo.

BiH reprezentacija je cijelo prvo poluvrijeme lovila prednost Austrije koja je na kraju prvog dijela otišla na s 15:11. Početkom drugog poluvremena Austrijanci su u dva navrata odlazili čak na +5. prvo je bilo 16:11, a zatim 17:12. U 48. minuti odlaze na najveću prednost (+6) pri rezultatu 25:19. Do kraja utakmice Austrija je samo sačuvala prednost i završila susret s konačnih 27:23.

Ipak, 'zmajevima' su na ruku išli ostali rezultati pa će ipak biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije i po drugi put igrati na prvenstvu Europe. Pomogli su im porazi Grčke, Italije, Ukrajine, Litve u posljednjem kolu.

Ipak, bh. izbornik Obrvan smatra da bh. reprezentaciji nije niko ništa poklonio i da je plasman zaslužen.

- Zasluženo smo se plasirali, treću poziciju nam nije poklonio splet rezultata koji su se poklopili, nego su to bili rezultati koje smo sami ostvarili. Skoro da smo rame uz rame a ovima koji su se već plasirali. Najteže je plasirati se na veliko natjecanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije