Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvatska se mučila pa golom Vide slomila otpor Kosova

Hrvatska se mučila pa golom Vide slomila otpor Kosova
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
03.09.2017. u 16:01

Hrvatska nogometna reprezentacija u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na Maksimiru je pobijedila Kosovo s 1:0. Utakmica koja je započela jučer pa prekinuta zbog jake kiše nastavljena je danas, a vatreni su uspjeli slomiti otpor žilavog Kosova i pogotkom Vide upisati važna tri boda.

Vida spasitelj

Susret je nastavljen u 22. minuti gdje je jučer i stao, a naši se do odmora nisu najbolje snašli. Doduše, imao je Perišić nekoliko prilika u kojima nije dobro reagirao, ali nije to izgledalo dobro. Teren koji je jučer bio očajan danas je bio u znatno boljem stanju, ali i dalje je bio težak za igru što se i vidjelo. Hrvatska je igrala prilično sporo, što je Kosovu olakšalo branjenje pred golom. 

No, u nastavku su naši ubacili u brzinu više, sve jače pritisnuli, stvarali prilike, a u 74. minuti slomili otpor. Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Vida glavom zabio za pobjedu.

Do kraja susreta naši su kontrolirali susret i mirno ga priveli kraju. Pobjedi se sad ne treba gledati u zube, u ovakvim utakmicama najvažnije je da smo došli do bodova, da se nitko nije ozlijedio te da naši igrači kojima je prijetilo propuštanje utakmice protiv Turske nisu dobili žute kartone.

Prvi na tablici

Hrvatska je tako prestigla Ukrajinu koja je jučer s 2:0 pobijedila Tursku i zasjela na vrh skupine. No, sada su vatreni prvi sa 17 bodova, Ukrajina ima 14, Island 13, Turska 11, Finska četiri, a Kosovo samo jedan bod.

Modrić i društvo već u ponedjeljak putuju u Tursku gdje ih u utorak (20.45) očekuje važan susret, jedan od odlučujućih za rasplet ove skupine.

Komentara 85

BI
billynik
14:57 03.09.2017.

Pa ima li HRT i jednog normalnog komentatora, ovaj čim KOsovo uzme loptu u svom prostoru odmah počne paničariti, kako je opasno ....

GE
Germanicus
14:56 03.09.2017.

Iritantna igra a jos iritantniji komentator HRT-a ......tom idiotu trebalo bi zalijepiti usta jer mu iz njih izlaze govna!

ČE
četvrti
16:10 03.09.2017.

A nitko, ni HNS, ni stručni stoižer, ni HRTovi, ni Večernjakovi novinari pa ni Beusan ne spominju da je Muriqi dobio drugi žuti, tj crveni karton, a nije napustio igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije