Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kladioničarska najava:

Hrvatska je pet puta igrala s Bugarskom i upisala dvije pobjede

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.10.2014.
u 09:44

Hrvatska je u novijoj povijesti odigrala pet utakmica s Bugarskom, u kojima su naši reprezentativci upisali po dvije pobjede i remija, te jedan poraz. Hrvatska je, za sada, dva puta gostovala u Bugarskoj, oba puta na stadionu Vasila Levskog u Sofiji.

Hrvatska će kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine u Francusku nastaviti u Bugarskoj. Vrlo zanimljivoj reprezentaciji koja u svojim redovima više nema svjestkih zvijezda poput Hriste Stoičkova, Krasimira Balakova, Stilijana Petrova ili Dimitra Berbatova.

Sadašnja je reprezentacija skup domaćih igrača koje predvodi šest pojedinaca tamošnjeg prvaka Ludogoreca, ali u izabranoj vrsti Luboslava Peneva zastupljeni su i igrači Lokomotiva iz Sofije, Levskog, Litexa, Boteva, CSKA Sofije i Beroea iz Stare Zagore, piše Goal.com.

Bugarski izbornik Luboslav Penev za ovo reprezentativno okupljanje nije mogao računati na tri ozlijeđena igrača. Pričuvnog vratara Čvorovića (Ludogorec), vrlo važnog braniča Ivanova (Basel), kao ni iskusnog napadača Gargorova, člana kineskog Shijiazhuang Yongchanga.

Emil Gargorov bio je vrlo važna karika bugarske reprezentacije tijekom posljednjih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, no njega su sada iz vrha napada istisnuli Galabinov, Hristov i Mitsanski.

Hrvatska je u novijoj povijesti odigrala pet utakmica s Bugarskom, u kojima su naši reprezentativci upisali po dvije pobjede i remija, te jedan poraz. Hrvatska je, za sada, dva puta gostovala u Bugarskoj, oba puta na stadionu Vasila Levskog u Sofiji.

Bugarska je 2002. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Portugalu slavila sa 2:0, a u selekciji Otte Barića tada je važnu ulogu imao i Robert Kovača, danas pomoćni trener naše reprezentacije.

Hrvatska je tri godine kasnije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, slavila sa 3:1 (strijelci Babić, Tudor i Kranjčar). I tada je Robert Kovač odradio svih 90 minuta, Niko Kovač zaigrao s kapetanskom trakom oko ruke, a iz današnje generacije taj su dvoboj okusili još Darijo Srna i Ivica Olić.

U reprezentativni kadar Nike Kovača vratio se Ivan Perišić, dok su nova imena nacionalne selekcije postali Marko Lešković, Ivan Tomečak i Domagoj Antolić. Nažalost, s prvotnog popisa od 25 igrača hrvatski je izbornik zbog ozljeda ostao bez dva igrača. Šime Vrsaljko muči se sa skočnim zglobom, dok je Dejan Lovren otpao zbog poteškoća s trbušnim zidom.

I Bugarska i Hrvatska pobjedama su otvorile novi kvalifikacijski ciklus. Bugarska je prve bodove upisala na gostovanju kod Azerbajdžana (pobjeda 2:1), dok je Hrvatska u Maksimiru sa 2:0 svladala Maltu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u ovaj dvoboj ulazi s ulogom favorita, Niko Kovač u svom rosteru ima igrače Barcelone, Real Madrida, Intera, Atletico Madrida, dok najveće bugarske zvijezde (Popov, Milanov i Manolev) dolaze iz ruske lige.

Hrvatska je favorit, pa se možemo nadati nastavku kvalitetnih partija, te novoj pobjedi naše reprezentacije. Makar, u ovakvom sustavu natjecanja niti remi ne bi bio negativan rezultat...

>> Ostale kladioničarske najave pogledajte ovdje.

>> Tko su ti Bugari, gdje igraju, koji su to njihovi značajni igrači?!

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:39 10.10.2014.

Kako se mice ovo "Pogledajte Jos".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije