Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastično navijanje

Rapsodija u Splitu! Hrvatska u nastavku razbila čvrste Islanđane

Rapsodija u Splitu! Hrvatska u nastavku razbila čvrste Islanđane
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
14.01.2018. u 22:04

U sjajnoj atmosferi, možda čak i boljoj od one na otvaranju Europskog prvenstva, Hrvatska je u 2. kolu skupine pobijedila Island s 29:22 i napravila drugi veliki korak prema ostvarenju cilja da u drugi krug prenese sva četiri boda.

U utorak protiv Švedske jurit će se stoga novi veliki trijumf za oproštaj od čarolije Spaladiuma. Ključni u pobjedi nad Islanđanima, razigranim u prvom poluvremenu, bili su promjena obrane i vratara početkom nastavka te nekoliko odlično odigranih napada sa sedmoricom.

Hrvatska - Island
1/20

Raspjevana splitska publika naklonila se Červarovu stroju koji je samljeo goste, već dvanaest minuta prije kraja krenula je fešta. Jer, plus sedam takvi fajteri sada ne mogu izgubiti ni u ludilu.

Kakva uvertira za dvoboj s Islandom, pa to se ne pamti! Krcati Spaladium zatresao se jače nego i u jednom trenutku protiv Srbije kad je na teren s mikrofonom u ruci ušetao popularni Mladen Grdović, raširio je ruke, a publika je u transu zapjevala „Dobra večer, moji ljudi, doša sam vam na bevandu...“.

Suze su tekle, švedski navijači još opijeni od pobjede nad Srbijom u transu su poskakali sa sjedalica, a islandski novinari u čudu su pitali: „Tko je ovaj gospodin koji tako lijepo pjeva?“. Zaboravilo se u tom trenutku da nema Duvnjaka, Červarovih 16 dočekao je vulkan jači od svih islandskih.

Hrvatska - Island
1/7

Početna postava s Cindrićem, Karačićem i Stepančićem u vanjskoj liniji te Musom na mjestu kružnog napadača ispraćena je u prvi napad s „u boj, u boj, za narod svoj“, a Stepančić je nastavio streljanu započetu u 1. kolu. Druga postaja velike misije počela je...
Islanđani su se dobro snašli u startu u tom kotlu, ipak je to narod gejzira.

Dečko s brojem 33 dirigirao je i zabijao, prolazio kroz islandske redove i bacao povratne Stepančiću, a ovaj zakucavao. No, dva promašaja, jedan Horvatov sa sedam metara i drugi Vorijev iz čiste kontre, odnijeli su veću prednost. S druge strane braco Gunnarsson bio je neumoljiv i Islanđani su nakon „prve četvrtine“ držali 7:7.

S istekom 20. minute Islanđani su malo posustali, lopte su počele ispadati, a Šola i Saračević poskočili su u prvim tribinama na noge kad je Karačić iz kontre zabio za 10:8. Netom prije toga u igru je ušao Buntić kojeg je Červar aktivirao umjesto Duvnjaka. Zaorilo se „geni, geni kameni“. Iako je u Spaladiumu u odnosu na petak bilo malo prohladno, dosta je znoja bilo na terenu, proklizavali su Karačić i Čupić, no nije ih to zaustavljalo. 

Vidjelo se ipak koliko Duvnjakov izostanak sužuje Červaru manevarski prostor, Karačić i Cindrić nisu izašli gotovo cijelo poluvrijeme, a izbornik nikako nije mogao biti zadovoljan brojem obrana (jedna Alilovićeva) pa je u završnici ušao Stevanović.

U nastavak je Červar krenuo s igračem viška u napadu, kombinacijom Vori – Musa na crti. Islanđani su se žalili na ruske suce koji su im prekidali brzi centar, no previše su tu koncentracije gubili i Hrvatska je golom Vorija u 36. minuti pobjegla na +4 (18:14).

Obrana je u odnosu na prvi dio bila kudikamo žustrija, pokretljivija, dublja, Islanđani nisu imali odgovora – samo dva gola u 11 minuta. Stevanović je povezao nekoliko obrana, Gustavsson stao, Cindrić dirigirao orkestrom, pridodao se Buntić i Island je potonuo kao Atlantida.

U drugoj utakmici naše skupine Švedska je uvjerljivije nego što je izgledalo pobijedila Srbiju. Konačnih sedam razlike ne oslikava vjerno što se događalo iako su Šveđani cijelu utakmicu bili u prednosti. No, igrači Srbije ubili su sami sebe pogađajući gotovo bez pogreške vratara Appelgrena, utakmicu iz noćne more odigrao je njen najbolji igrač, zvijezda Bundeslige Petar Nenadić. No, Srbija je još uvijek u prilici jer pobjedom nad Islandom može zatvoriti krug. Naravno, treba joj i pomoć Hrvatske te pobjeda od +4.

Hrvatska - Island
1/25

Komentara 62

MI
mica1111
20:20 14.01.2018.

...puuuštaj Grdovićaaaaa

Avatar navijač
navijač
21:19 14.01.2018.

Ajmo Hrvatska stisnimo još malo i gotovo , lako nam je bilo sa srbima , to su naše stare mušterije.

BL
Blomberg
21:10 14.01.2018.

Ajde decki idemo bar na 6 razlike znamo da vi to mozete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije