Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMULACIJA

Hrvatska bi sada bila u puno težoj situaciji da nije uveden VAR

Hrvatska Island
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
29.06.2018.
u 13:21

Hrvatska bi u tom slučaju imala težeg  protivnika u osmini finala. Naime, u skupini C bi prva bila Danska, a druga Francuska koja bi bez VAR-a imala dva boda manje te bi išla na vatrene.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji prvo je na kojem je upotrebljen VAR, video tehnologija koja pomaže sucima kod spornih situacija. No, španjolska Marca napravila je zanimljivu simulaciju kako bi izgledala osmina finala da VAR nije uveden.

Hrvatska bi u tom slučaju imala težeg  protivnika u osmini finala. Naime, u skupini C bi prva bila Danska, a druga Francuska koja bi bez VAR-a imala dva boda manje te bi išla na vatrene.

Bez VAR-a bi Portugal i Španjolska zamijenili mjesta u skupini B pa bi tako Ronaldo i društvo išli na domaćina Rusiju, a Furija na Urugvaj.

Hrvatska Island
1/16

Promjena bi bilo i u skupini F, no Nijemci bi svejedno ispali. Prvo bi mjesto osvojili Meksikanci, a drugi bi bili Šveđani.

Zaključno, VAR je utjecao na poredak u skupinama B, C i F, ali bi dalje prošle iste reprezentacije pa bi samo parovi osmine finala bili drugačiji.

>> Trening reprezentacije

Komentara 2

Avatar babas
babas
23:04 29.06.2018.

U velikoj anketi La Gazetta dello sport, Taljani za najvećeg favorita SPa smatraju Hrvatsku sa 27,2% glasova,druga je Belgija sa 19,8% glasova,a treći Brazil sa 17,8%. Bivši svjetski prvaci poput Francuske i Španjolske su dobili tek 6,7,odnosno 5,1% glasova.

DU
Deleted user
16:25 29.06.2018.

Gluposti. Onda bi bilo drugacije kalkuliranje. Naprimjer bi Hrvatska mozda pobjedila Argentinu s 1-0 i u trecem kolu dati Nigeriji nadu za prvo mjesto jer onda bi poraz od Islanda s 1-0 znacilo da ako Nigerija bi dobila Argentinu s 2-1, isli bi dalje. Ovako bi morali izgubiti s 2-0 protiv Islanda i nadati se da Nigerija razbije Argentinu s 4-0 sto je van pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije