Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOUVJEREN

Vatreni dijelio svlačionicu sa Schmeichelom: Kasper mrzi moje lobove

Andrej Kramarić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
29.06.2018.
u 10:45

Znao nam je na trening od kuće donositi zdrave kolačiće, bez šećera, spravljene po posebnom receptu njegova kuhara, ističe Kramarić

Andrej Kramarić jedini je naš nogometaš koji je dijelio svlačionicu s ponajboljim danskim reprezentativcem, 31-godišnjim Kasperom Schmeichelom. Hrvat i Danac upoznali su se i zbližili u Leicesteru prije tri godine, kada su obojica bili dio šampionske momčadi pod vodstvom Claudija Ranierija.

Andrej je odmah poslije utakmice s Islandom preko poruka uspostavio kontakt sa Schmeichelom...

– Kasper ima slavno prezime pa sam ga zamolio da mi sačuva dres – priča nam Andrej o svome prijatelju, dečku rođenom u Kopenhagenu, ali koji se još kao dječak preselio u Englesku.

Prateći slavnoga oca, Kasper Peter Schmeichel počeo je kao dječak braniti u portugalskom Estorilu (dok je tata bio čuvar mreže Sportinga), a potom se preselio u akademiju Manchester Cityja.

Andrej Kramarić Andrej Kramarić
1/16

– Kasper je najbolji vratar s kojim sam imao priliku igrati u klubu. Ima sjajnu nogometnu tehniku, izvrsno igra nogom, odlično razumije nogomet i besprijekorno se postavlja u igri, poput braniča, ima sjajna ispucavanja – niže Kramarić.

Miran obiteljski čovjek

Je li Kasper veseljak, voli li zaružiti, opustiti se?

– Ne, on nije takav tip, baš suprotno. Miran je obiteljski čovjek (otac je osmogodišnjeg sina Maxa i šestogodišnje kćeri Isabelle, nap.a.), pravi profesionalac potpuno posvećen nogometu. Koliko drži do sebe govori vam to da ima svoga privatnoga kuhara, i to još iz doba kada je branio u Manchester Cityju. Znao nam je od kuće na treninge donositi zdrave kolače, bez šećera, spravljene po posebnom receptu njegova kuhara – kaže Kramarić.

Prisjetio se da je Kaspera samo jednom vidio u “nenogometnom” izdanju, no detalje toga događaja zadržao je za sebe.

– Kasper je cijelu momčad Leicestera poveo na team-building u svoj rodni Kopenhagen. Ondje smo imali božićnu zabavu, trajala je tri dana...

Jeste li upoznali njegova oca Petera, jeste li Kaspera ikada podsjetili na Sheffield 1996. i čuveni Šukerov lob?

– Petera Schmeichela vidio sam jednom, nismo se upoznali, a s Kasperom nisam razgovarao o tome golu. Međutim, ja ga se i te kako dobro sjećam, iako sam tada imao samo pet godina – kaže Krama i dodaje:

– Inspiriran tim Šukerovim potezom, znao sam Kasperu prodati lob na treningu. Uvijek se ljutio na to!

Kakav je vaš osjećaj uoči utakmice s Dancima, kakav su dojam ostavili na vas?

– Igrali su promjenljivo, prilagođavajući se suparnicima. Na ovom prvenstvu uočio sam kako svaka iole bolje organizirana mala momčad, koja se zna dobro braniti, može velikima napraviti probleme i namučiti ih. Nas doživljavam kao veliku momčad, a Dance kao respektabilnog suparnika. Poučen onim što nam se dogodilo prije dvije godine u Francuskoj kada smo se svi već vidjeli u četvrtfinalu, uoči ove utakmice ne želim baš ništa najavljivati – zaključio je Andrej Kramarić.

Ako je Kramarić jedini naš nogometaš koji je igrao s mlađim Schmeichelom, Robert Špehar jedini je Hrvat uz Boška Balabana (Aston Villa) koji je dijelio svlačionicu s njegovim ocem. U sezoni 2000./2001. u lisabonskom Sportingu.

– Peter i ja bili smo prijatelji, družili smo se, izlazili na večere sa suprugama – kaže Špehar, koji se dobro sjeća i maloga plavokosoga Kaspera.

Neustrašiv od djetinjstva

Schmeichel junior imao je tada 14 godina i prisustvovao je svakom očevu treningu.

– Mali Kasper pažljivo je pratio, upijao sve što radi njegov otac. Kada smo završili trening, njih dvojica ostali su sami na igralištu i Peter je sa sinom znao odraditi i jedan dodatni vratarski trening. Učio ga je najviše kako se postaviti u situacijama jedan na jednoga – kaže Špehar.

Znao li su ga, kaže slavni Osječanin, Peter i Kasper iznenaditi, čak uplašiti...

– Peteru nije bio problem staviti svoga sina, još dječaka, da trenira sa seniorskom momčadi. Mi napadači imali smo pucačke treninge i Peter je na vrata stavio maloga Kaspera. Nije mi bilo svejedno baš pucati dječaku, ali kada sam vidio da kod njega nema ni trunke straha ni respekta, i ja sam se oslobodio. Za tog dečka znao sam već tada da će postati veliki vratar, sve je već tada radio školski. Istina, Kasper nema očevu veličinu, jer Peter je bio jedan od najvećih vratara svoga doba, ali i Kasper je već ostvario respektabilnu karijeru – naglasio je Špehar.

Komentara 13

DU
Deleted user
11:14 29.06.2018.

Traktoristi preskaceju terapiju..lol

DU
Deleted user
14:23 29.06.2018.

LieDetector '" vidim nije ti lako u zivotu kad si tako prost i primitivan , sacuvaj taj lengage sa svojim bliznjima , ako ih uopce imas , i zivotinje su elegantnije od tebe

DU
Deleted user
11:05 29.06.2018.

Nevjerojatno rvatski reprezentativci u svakoj priči u svakom događaju.Koje izmišljotine i lovačke priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije