Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽALILA SE NA SOBU

Hrvatica se javila iz Japana: Ostala sam šokirana kada sam vidjela smještaj

instagram
18.10.2021.
u 15:21

Hrvatska je u povijesti Svjetskih prvenstava do sada osvojila četiri medalje – jednu zlatnu (Srbić), dvije srebrne (Srbić i Ude) i jednu brončanu (Možnik)

U japanskom gradu Kitakyushu danas počinje gimnastičko Svjetsko prvenstvo u muškoj i ženskoj konkurenciji. Hrvatska će nastupiti bez svog najjačeg aduta, Tina Srbića koji je propustio ovo natjecanje jer mora slagati potpuno novu vježbu u odnosu na onu s kojom je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Za sada imamo četiri medalje

– Mogao sam ići na SP sa starom vježbom, ali onda bih izgubio mjesece jer ne bih imao vremena za treniranje potpuno nove vježbe. U redu, možda sam izgubio priliku za još jednu medalju, ali trener Krce i ja procijenili smo da je ipak bolje propustiti Svjetsko prvenstvo i što kvalitetnije pripremiti se za sljedeću sezonu kada su na rasporedu dva velika natjecanja - Europsko prvenstvo u Münchenu i Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu – rekao je Tin Srbić.

Hrvatska je u povijesti Svjetskih prvenstava do sada osvojila četiri medalje – jednu zlatnu (Srbić), dvije srebrne (Srbić i Ude) i jednu brončanu (Možnik). U Japanu će nas ovaj tjedan predstavljati gimnastičarka Christina Zwicker, te gimnastičari Filip Ude i Aurel Banović. Prvog dana nastupit će Zwicker, u trećoj subdiviziji.

– Treninzi u Japanu dobro su prošli. Trenirala sam dvaput dnevno. Nadam se da će današnje kvalifikacije dobro proći. A bit će dobro ako napravim sve ono što sam radila na treninzima. Vježbe mi moraju biti što “čišće”. Što se tiče rezultata, nisam si postavila nikakav određeni cilj, idem odraditi bez pritiska. Bit ću zadovoljna ako odradim vježbe bez pogrešaka – rekla je Christina.

Kakva je situacija s pandemijom u Japanu?

– Japanci su strogi što se tiče koronavirusa. Baš ništa ne propuštaju slučaju. Maske stalno nosim, iz hotela nigdje ne smijem jer sam u 14-dnevnoj karanteni. Tako da smijem ići samo do dvorane koja je pola sata udaljena od hotela pa se dosta vremena izgubi na putu jer su velike gužve. Inače, na velikim natjecanjima obično je hotel na pet minuta od dvorane. Svima je jednako pa tu nema pomoći. Što s tiče smještaja, o tome bi se dalo pričati – istaknula je Zwicker.

Malo mi je teško samoj

Zar je smještaj toliko grozan?

– Soba je mala, hotel je čudan. Ostala sam pomalo šokirana kada sam vidjela gdje sam smještena. Sve se reprezentacije žale na smještaj, ali ne možemo tu ništa promijeniti. Hrana je u redu, svatko nađe nešto što mu je fino. Doručak je najbolji – kaže Christina koja će biti naša jedina predstavnica u ženskom dijelu programa.

– Malo mi je teško što sam sama. Bilo bi mi lakše kada bi netko bio sa mnom, imala bih barem s kim popričati o nekim problemima. No nije ovo prvi put da sam sama na jednom velikom natjecanju. Gimnastika je ionako pojedinačni sport pa tu ovisiš o sebi. Eto, toliko od mene iz dalekog Japana i nadam se da se nakon nastupa čujemo s dobrim vijestima – zaključila je Christina Zwicker.

Ključne riječi

Komentara 1

5S
505.scrtom
16:20 18.10.2021.

baš je slatka,kao bonbončić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije