Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSTRAŠIVA DINA

Hrvatica je ispisala svjetsku povijest, najmlađa je uspjela svladati 'Oceanovih sedam'

Split: Trening hrvatske daljinske plivačice Dine Levačić za vrijeme koronavirusa
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
14.03.2023.
u 08:32

Izniman pothvat usput se dobro isplanirao i vremenski jer ga je Dina zaključila baš na svoj 27. rođendan. Ukupno je 23. osoba koja je preplivala svih sedam velikih kanala, ali najmlađa u povijesti

Hrvatska plivačica Dina Levačić (27) jutros se na Novom Zelandu upisala u povijest. Splićanka je završila preplivavanje Cookovog prolaza, posljednjeg kanala koji joj je nedostajao u kolekciji takozvanih "Oceanovih sedam", i time postala najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton.

Na cilj je Levačić stigla nešto prije 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu nakon 11 sati plivanja, uz visoke valove i temperaturu mora od oko 16 stupnjeva. Izniman pothvat usput se dobro isplanirao i vremenski jer ga je Dina zaključila baš na svoj 27. rođendan. Ukupno je 23. osoba u povijesti koja je preplivala svih sedam velikih kanala.

Prije tjesnaca između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda, Dina, inače magistrica edukacijske rehabilitacije, je redom preplivala kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Molokaʻi na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

Prvi čovjek koji je preplivao svih sedam prolaza bio je Stephen Redmond, a prva žena bila je Šveđanka Anna-Carin Nordin.

 

Komentara 6

Avatar Cohen
Cohen
08:37 14.03.2023.

BRAVO, DINA!!!! Fe-no-me-nal-no!!! Ponos Hrvatske.

GR
grodar
10:22 14.03.2023.

bravo ljepotice!

KA
kajinx
09:25 14.03.2023.

Kakav podvig! Brava Dina Levačić! Mora biti doček na Jelačić placu uz najveću počast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije