Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČKI DNEVNIK

Hrvati izazvali metež u središtu Moskve kad je zagrmilo: Bježite ljudi, bježite iz grada!

Navijači Moskva
Foto: Ivan Halar
1/15
19.06.2018.
u 22:14

Mnogima je posjet trgu s kojeg pogled puca na Kremlj bila prilika za zajedničko fotografiranje s potpunim strancima pa su tako 'nastradale' atraktivne Kostarikanke, Meksikanke, ali i brojne domaće ljepotice.

Moskva je ovih dana središte svijeta za brojne nogometne zaljubljenike koji pohode Svjetsko prvenstvo. Ruska prijestolnica diše punim plućima, a veličanstveni Crveni trg dnevno obilazi mnoštvo posjetitelja. Tako je bilo i danas kad se hrvatska navijačka Patrola do gola zatekla u Moskvi.

Nema nacije koja nije bila zastupljena na tom velebnom mjestu koje je i na Unescovu popisu svjetske baštine, odjekivale su meksičke, marokanske, ruske, argentinske... pjesme, a dužni nisu ostali niti Hrvati.

- Bježite ljudi, bježite iz grada... - zagrmilo je ispred čuvene katedrale sv. Vasilija Blaženog, a našim dečkima dok su pjevali pridružili su se još neki Hrvati ali i znatiželjnici koje je zainteresirao nastali šušur.

Mnogima je posjet trgu s kojeg pogled puca na Kremlj bila prilika za zajedničko fotografiranje s potpunim strancima pa su tako 'nastradale' atraktivne Kostarikanke, Meksikanke, ali i brojne domaće ljepotice.

Po broju zahtjeva za zajedničku fotku konkurirati im je mogao tek Islanđanin Buddy. Južnoamerikanci i Afrikanci su doslovno poludjeli za njegovim vikinškim izgledom te mu nisu dopuštali da ode.

- Odlični smo bili protiv Argentine, a vjerujem da i protiv Hrvatske možemo do uspjeha. Krasi vas odlična momčadska igra pa će naša obrana morati biti u najboljem izdanju. Ali moram vas razočarati, u drugi krug idemo mi i Argentinci - poručio je 35-godišnji Islanđanin.

Bilo je tu i Argentinaca koji su spremno pozirali s mladićima u dresovima s crveno-bijelim kvadratićima.

- Strašno sam nervozan uoči utakmice s Hrvatskom. Nadam se da će se Messi oporaviti i zabiti. Ako izgubimo za nas je SP završen - poručio je 29-godišnji Manuel iz okolice Buenos Airesa.

U blizini Kremlja susreli smo i par iz Slavonskog Broda, Danijelu i Ivana, koji će uz Dalićeve izabranike biti na svim utakmicama, ali nogomet nije jedini razlog njihova boravka u Rusiji.

Navijači Moskva
1/12

- Ovdje smo i na bračnom putovanju, suprug je sve odlično organizirao - kazala je Danijela.

- Nismo vidjeli mnogo naših navijača u Moskvi, najviše ima Južnoamerikanaca - dodao je Ivan.

Posebno nas je oduševio susret sa 60-godišnjim Japancem Nobuyukijem u Dmitrovki, ulici nalik zagrebačkoj Tkalčićevoj kad smo odlučili malo predahnuti.

- Vidim imate hrvatska obilježja. Znate, ja idem u Nižnji na okršaj s Argentinom - kazao je i predvidio neodlučen rezultat 1:1.

- Na utakmici mog Japana nisam bio jer nemam ulaznicu, ali idem gledati Hrvatsku. A sam sam stigao u Rusiju jer suprugu nogomet ne zanima.

Navijači Moskva
1/16

Upitali smo ga sjeća li se legendarnog Kazuyoshija Miure, a on je kroz smijeh odgovorio:

- Kako ne, podsjetite me za koji klub je igrao? 

- Dinamo, točnije tada se klub zvao Croatia - odvratili smo i pozdravivši se sa simpatičnim Japancem zaključili sadržajan dan u prekrasnom središtu Moskve.

Komentara 16

DA
Dabiša
00:54 20.06.2018.

Ja sigurno nisam hrvatski nacionalist. I volim živ govor, poneku riječ iz naroda, stari izričaj. Ali, stvarno, crkva je sv. Bazilija, a ne Vasilija. Zajednički svetac katolicima i pravoslavnima, istinabog dosta popularniji među ortodoksnima, ali kult svetog Bazilija i njegovii ikonografski prikazi se mogu vidjeti diljem Hrvatske. Ovo je na razini kao da je napisao Jovan Pavle II. Mislim, dajte malo obrazovanije novinare.

DU
Deleted user
00:34 20.06.2018.

opet hrpetina cpanja vl nounara...

DU
Deleted user
01:13 20.06.2018.

Halar..."Hrvati izazvali metez"??? Jesi ok kompa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije