Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVESLALI GA

Hrgović opleo po Usiku: 'Toliko izuzeća... Čovječe, moj je red! Postao si pohlepan'

Zagreb: Boksač Filip Hrgović s trenerom Yousefom Hasanom najavio meč s Markom De Morijem
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 10:42

U razgovoru za YouTube kanal Pro Boxing Fans, Hrgović pričao je o situaciji u kojoj se nalazi. "Moja je informacija bila kako će IBF-ov pojas biti ulog. To je bilo obećanje", rekao je hrvatski boksač koji nikako ne može dočekati svoju priliku za osvajanje pojasa

Najbolji hrvatski boksa Filip Hrgović će se u subotu (1. lipnja) u Rijadu na priredbi "Matchroom vs. Queensberry: 5v5" boriti protiv Britanca Daniela Duboisa. Riječ je o najvećoj borbi njegove karijere. Prema je svojim pobjedama došao do statusa izvanrednog prvaka i obaveznog izazivača Oleksandera Usika za pojas teške kategorije po IBF-u, no prilika da ga osvoji konstantno mu izmiče.

Organizacija je prije borbe prve borbe svog prvaka i Tysona Furyja za ujedinjenje teškaških pojaseva najavila da će Ukrajincu oduzeti pojas ukoliko dogovore revanš. To bi značilo da bi se Hrgović imao prilike boriti za titulu prvaka. Međutim, i valja dodati sasvim očekivano, iz toga su se "izvukli" nakon prve borbe u kojoj su samo boksači podijelili zaradu od gotovo 200 milijuna dolara.

VIDEO Loše vijesti za Filipa Hrgovića, opet su ga preskočili

IBF je objasnio kako svaki prvak ima pravo na iznimku od obavezne obrane pojasa, što je Usik iskoristio, a organizacija je uspjela ostati uključena u seriju borbi koju mnogi s pravom smatraju najvećima u protekla tri desetljeća. Ono što se problematizira jest konstantno Usikovo izbjegavanje Hrgovića. 

U razgovoru za YouTube kanal Pro Boxing Fans, Hrgović se obratio izravno Usiku. "Moja je informacija bila kako će IBF-ov pojas biti ulog. To je bilo obećanje, ne znam... Usik je imao toliko izuzeća. Čovječe, moj je red! Postao je pohlepan", poručio je ukrajinskom boksaču. Rekao je i da ga ne bi začudilo da Fury pobjedi Usika u revanšu, a pitanje je i što zatim slijedi.

U takvim slučajevima u borilačkom svijetu treći nastavak nije rijetkost, a često upravo taj potez donese golemu zaradu. Hoće li se IBF u tom slučaju doista odreći svog dijela jednog od najbogatijih kolača u povijesti profesionalnog boksa? Neosporno je da će svaka borba Furyja i Usika donijeti veću zaradu od Hrgovićeve prilike da napadne titulu.

GALERIJA Povijesna večer boksa u Saudijskoj Arabiji: Fury i Usik: Opetai i  Briedis

Zagreb: Boksač Filip Hrgović s trenerom Yousefom Hasanom najavio meč s Markom De Morijem
1/82

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
15:06 30.05.2024.

Ukrajinci, uvik gladni uvik žedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije