Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMILI DOGAĐAJ

Horor u Düsseldorfu: Nasmrt izboli mladog košarkaša zato što je bio Ukrajinac?! Drugi teško stradao

Screenshot: Facebook
12.02.2024.
u 14:39

Prema pisanju košarkaške udruge iz Kijeva, jedini razlog zbog kojeg je dvojac napadnut jest njihova nacionalnost

Nevjerojatne scene dogodile su se ovog vikenda na ulicama njemačkog grada Düsseldorfa. Naime, ondje je ubijen 17-godišnji košarkaš Volodimir Jermakov.

Igrač mlade momčadi ART Giantsa ubijen je samo zato što je – Ukrajinac. On je, zajedno sa svojim suigračem Artemom Kozačenkom, u subotu navečer napadnut nožem na ulici. Jermakov nije preživio.

Preminuo je u bolnici, podlegavši teškim ozljedama koje je zadobio u tom obračunu s nekolicinom izgrednika. Kozačenko je i dalje na odjelu intenzivne njege.

O motivima napada na dvojicu košarkaša pisao je Košarkaški savez Kijeva (Kyiv Basketball Federation). Po njima, razlog napada na Jermakova i Kozačenka bila je isključivo mržnja koju su napadači imali prema Ukrajini.

"Igrači su napadnuti noževima samo zato što su bili Ukrajinci", piše u priopćenju.

Policijska istraga i dalje je u tijeku, još uvijek nisu službeno razjašnjeni motivi, a snage reda nastavljaju tragati za počiniteljima ovog groznog nedjela.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
16:28 12.02.2024.

Njemačka je oduvijek bila puna Rusa.

LU
Lumumba
16:03 12.02.2024.

O motivima napada se ništa ne zna, ne znamo počinitelje, ali se zna da se tragedija zbila samo zato što je Ukrajinac? Nešto nedostaje u priči. Rusi ili AfDvci??? Možda ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije