Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK

Hoće li se Mamić vratiti u Dinamo? Sve ovisi o hrvatskom pravosuđu, a evo i zašto

Zoran Mamić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
26.05.2019.
u 07:15

Za sada se ipak čini realnom opcija da se vrati u Dinamo. Jer, klubu je potreban takav čovjek i stručnjak, potreban je njegov autoritet u nogometnim krugovima

Dinamo danas igra posljednju utakmicu ove sezone, u Maksimir dolazi Hajduk, ali ovih dana, osim o toj utakmici, govori se i o Zoranu Mamiću. Naime, nekadašnji igrač plavih, sportski direktor i trener lako bi se mogao vratiti u Maksimir.

Nakon što je uspješno radio u Saudijskoj Arabiji i Emiratima, sada je slobodan i nakon što je viđen u Puli na finalu kupa, “zakotrljala” se priča o njegovu mogućem povratku u Dinamo, na mjesto sportskog direktora. I nije to priča bez podloge i iako je za sada još samo na ideji, prilično je realno očekivati da ćemo ga uskoro, neki tvrde da će to biti već na početku priprema plavih za novu sezonu, vidjeti u Dinamu.

Bjelica surađivao sa Zokijem

No, treba vidjeti još neke detalje vezane za sve to. Naime, poznato je da je i protiv Zorana Mamića podignuta druga optužnica (za prvu je već nepravomoćno osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora) i o tijeku tog procesa ovisit će što će Mamić raditi. Jer, kao dokazani trener koji je sad bez angažmana, na stolu ima brojne ponude. Vjerujemo da su stigle također s područja na kojem je radio posljednjih godina. No, bude li sudski postupak zahtijevao da stalno ili jako često bude prisutan u sudnici, onda trenerski posao nema smisla, ne može stalno putovati i ostavljati momčad. Bude li to novo suđenje slično prošlom u kojem je nepravomoćno osuđen, a tijekom kojega nije morao stalno biti nazočan u Osijeku, onda je moguće da prihvati neku od bogatih ponuda i ode.

Za sada se ipak čini realnom opcija da se vrati u Dinamo. Jer, klubu je potreban takav čovjek i stručnjak, potreban je njegov autoritet u nogometnim krugovima i ne treba čuditi bude li vrlo brzo promoviran u sportskog direktora, ili na neku drugu funkciju koja može biti i u statusu savjetnika.

– Pročitao sam da postoji takva mogućnost, kao što sam pročitao i da Milan za Olma nudi 25 milijuna eura, pročitao sam mnogo toga, ali nikakve informacije o tome nemam – kazao nam je trener Dinama Nenad Bjelica koji je i dosad bio u kontaktu sa Zokijem.

– Surađivali smo najviše prošlog ljeta, a ove godine razmjenjivali smo poruke, čestitali jedan drugome na rezultatima i tome slično – dodao je Bjelica.

Zoran Mamić za sada, bar danas, može kao gledatelj i navijač Dinama gledati plave na djelu protiv Hajduka. Uoči tog derbija trener Bjelica i njegovi igrači Dilaver, Gavranović, Šunjić, Perić, Majer, Andrić i Rrahmani družili su se s navijačima u Fan shopu u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici, slikali se s brojnima u prigodnim majicama koje podsjećaju na čudesnu sezonu, pogotovu europsku, na to da su prvaci 2019. godine.

– Zaslužili smo lijepo slavlje danas, kao što ga je Rijeka zaslužila nakon finala kupa. I zaslužili smo da se ovako lijepa sezona zaključi na pravi način – kazao je Bjelica o današnjoj utakmici za koju se ulaznice dobro prodaju, vrijeme će ipak biti dobro i plavi bi na godišnji odmor trebali otići iz lijepog dekora.

Hajduk nije zabio Bjelici

A nakon što su izgubili od Rijeke u finalu kupa, utakmica s Hajdukom prilika im je da se malo “operu”. No, tek treba vidjeti koliko je taj poraz ostavio traga na igračima.

– Sigurno da nismo zadovoljni kako je finale završio, željeli smo dvostruku krunu, ali bez obzira na sve, sezona je bila fantastična s jako malo loših utakmica, ušli smo u europsko proljeće, do osmine finala, opet smo uvjerljivi prvaci i želimo na odmor otići s današnjom pobjedom – kazao je Mario Gavranović, koji je dosad u finalima kupa zabijao i Dinamu i Hajduku, no sada nije uspio Rijeci.

– Ovaj drugi dio sezone bio je malo teži za mene zbog nekoliko ozljeda pa sam do finala došao nepotpuno spreman, zato vjerojatno nisam igrao od početka.

Gavranović je majstor za derbije, možda će danas imati priliku nastaviti taj svoj običaj zabijanja golova u derbijima.

– Dobijem li priliku danas, volio bih pomoći momčadi da pobijedi.

Mario je nedavno postao otac, dobio je kćer Leonie.

– Još u pravom smislu nisam iskusio kako je biti tata jer su mi supruga i dvotjedna kćer u Švicarskoj. Zato se veselim kraju sezone da budem s obitelji, jedva čekam do dođem do svoje curice i supruge – zaključio je Gavranović.

Njegov konkurent za mjesto napadača Komnen Andrić iznio nam je plan za današnju utakmicu:

– Naš je plan da dobijemo utakmicu, da se na pravi način oprostimo od naših navijača, pa i da se na određeni način iskupimo za taj finale protiv Rijeke u kojem je možda bilo malo manje koncentracije i nepažnje. Ako, odnosno kad zabijemo prvi gol, naš je plan da odjurimo u mrežu po loptu kako bismo što prije zabili drugi, pa tako i treći, želimo još jednom pokazati da smo najbolja momčad u zemlji i potvrditi ovu bodovnu razliku koju možete vidjeti na tablici lige.

Bjelica od Hajduka još nije primio ni pogotka, a ovo danas peta mu je utakmica protiv splitskog kluba.

>>> Slavlje igrača Dinama nakon osvojenog prvenstva pogledajte u galeriji iznad teksta

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

VB
vbr
09:43 26.05.2019.

Sudite i u zatvor strpajte uprave Uljanika i IDS-a koji su opljačkali i uništili dva brodogradilišta. Mamićev Dinamo je uspješan i solventan. Bedačeki i boranija pišu takve komentare.

Avatar lopovskiadzovac
lopovskiadzovac
08:25 26.05.2019.

Treba opet lopinu u Dinamo, sad je Dinamo napunio blagajnu pa je treba ispraznit, u uređenoj državi davno bi poslodavci iz firme "mamić i sinovi lopine d.o.o" bili doživotno u zatvoru zbog lopovluka.

CH
che99
08:23 26.05.2019.

treba da se vrati... neka završi započeti lopovluk...zar da se igrači prodaju bez njega i bosanca, eeee... pa neće moći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije