Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi

Dinamo je bio bolji, ali kakva je to utjeha kada je 'Sunce' otišlo u Rijeku

24.05.2019.
u 15:02

Zalud im i što su više imali loptu i uputili više udaraca prema golu kad je Rijeka svoje prilike iskoristila, a oni svoje nisu

Rabuzinovo “Sunce” nije otputovalo u Maksimir, ponovno će, kao i prije dvije godine, krasiti vitrine Rijeke nakon 3:1 pobjede momčadi s Rujevice nad Dinamom.

Plavima ni sad, kao ni u tri druge utakmice ove sezone u kojima nisu pobijedili Rijeku, nije nekakva utjeha što su u svim tim utakmicama bili bolji.

1/13

Zalud im i što su više imali loptu i uputili više udaraca prema golu kad je Rijeka svoje prilike iskoristila, a oni svoje nisu.

Stoperi i Olmo zakazali

Kad smo se vozili u Pulu na finale i natrag, prolazili smo pokraj Žminja. Da je bilo vremena, svakako bismo svratili do Igora Pamića, ali smo bivšeg Dinamova igrača zato mogli pitati o dojmovima iz njemu susjedne Pule.

- Finale je bio zanimljiv, s golovima, šansama, zanimljiv je bio i za sve neutralne gledatelje, a pogotovo se sigurno svidio navijačima Rijeke kad je sve završilo - kaže Pamić.

Nakon utakmice bilo je dosta diskusija o tome je li ovaj put Dinamov trener pogriješio u ideji i odabiru igrača. Kod nas je jako lako iz euforije otići u tragediju i obrnuto, pa se sada tako počelo kritizirati Bjelicu. A lako se zaboravi sve što je napravio s momčadi, da iza sebe ima dugu sezonu koja je počela još u lipnju prošle godine, i da to nije obična sezona, nego povijesna.

Doduše, potezima kojima je ušao u drugo poluvrijeme pokazao je da ima reakciju, ali i da ono za što se odlučio u tom finalu nije bilo sretno rješenje.

>> Najskuplji na svijetu! Pogledajte 'zvijer' koju je Cristiano kupio od samo jedne plaće

1/13

- Bjelica i cijeli Dinamo imaju iza sebe fantastičnu sezonu, bili su u sjajnoj formi, ali u Puli nisu bili u takvom izdanju, pogotovu ne u prvom poluvremenu. Ni Bjelica u prvom poluvremenu nije bio u dobroj formi. Naime, očekivalo se da će se Rijeka braniti, s obzirom na utakmicu koju su te dvije momčadi nedavno odigrale na Rujevici i u kojoj je Rijeka bila defenzivno orijentirana - kaže Pamić.

Nakon finala je i Bjelica govorio o tome zašto nije odmah krenuo s Leovcem kao lijevim bekom kad je znao da će Rijeka igrati zatvoreno.

- Rrahmani je cijelu sezonu igrao sjajno na toj poziciji i zaslužio je igrati - objasnio je trener.

- Mislim da je to moglo biti ključno. Da je Leovac igrao od početka, možda bi se Dinamo lakše probijao i raširio momčad Rijeke. No, treba razumjeti i ideju koju je imao Bjelica, mislim da je išao na sigurno, uvjeren da će zabiti gol ili dva, a da osigura defenzivu. I slažem se s Bjelicom, da je Leovac igrao od početka, tko zna što bi bilo, no lako je sad pričati. Ni igrači Dinama nisu bili u pravom izdanju, dosad je središnja zadnja linija igrala odlično, u Europi se u plitkoj formaciji i s malo prostora sjajno snalazila, a sad je prostora bilo puno jer se Rijeka povukla, k tome primili su gol iz prekida. Potom, Dani Olmo je najbolji igrač, sve nas je oduševio ove sezone, a u Puli nije imao svoj dan, igrao je loše, nije iskoristio jedanaesterac. Da je zabio, Dinamo bi slavio osvajanje Kupa. Ima tu još faktora, kao što je i sreća. A Bjelko i sam zna je li i gdje je pogriješio - kazao je Pamić, zadovoljan ovom nogometnom sezonom.

Zaslužili pun Maksimir

- Dinamo je bio nedodirljiv, po kvaliteti je to i dalje, a mora se dogoditi i takva utakmica. Bišćan je znao da je takav način igre jedini koji mu može donijeti rezultat. Veselim se što imamo dva dobra kluba, Bišćan je i tim trofejem i drugim mjestom u prvenstvu pokazao da je iznad ostale konkurencije.

1/10

Pred nama je još posljednje kolo prvenstva, Dinamo u Maksimiru igra s Hajdukom i trebala bi to biti lijepa proslava naslova prvaka. Da je osvojen Kup, fešta bi bila još sjajnija, ali Bjelica i njegovi dečki zaslužuju pravi dekor za kraj sezone, zaslužuju atmosferu dostojnu prvaka, dostojnu momčadi koja je postigla povijesni europski rezultat. Uvjereni smo da će plavi biti motivirani u toj utakmici, uvijek je lijepo pobijediti Hajduk, a sad im je dodatni motiv i taj poraz u finalu Kupa. A uvijek je lijepo sezonu zaključiti pobjedom.

>> Trener Nenad Bjelica produžio ugovor s Dinamom, a video pogledajte na vrhu teksta

Ključne riječi

Komentara 4

IT
I-To
10:08 25.05.2019.

Bla bla novine se moraju napuniti jednostavno ako si bolji moraš i pobjediti a ne nekoga ponižavat a nisi öobjedio.

CH
che99
17:24 24.05.2019.

Bravo za Rijeku i Biscana... zasluzeno

JO
josip
17:35 24.05.2019.

gol iz zaleđa i poklonjeni penal nisu bili dovoljni ovaj put... bit će drugi put ajde šta sad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije