Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje

Odgovorili zastupnicima Mosta: HNS se pridržava Zakona o sportu

Davor Šuker
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
08.11.2016.
u 19:38

"Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu", stoji u priopćenju HNS-a

Hrvatski nogometni savez odgovorio je priopćenjem na stavove nekolicine saborskih zastupnika Mosta koji su u utorak na novinskoj konferenciji ustvrdili da se HNS ne pridržava Zakona o sportu. 

"Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu", stoji u priopćenju HNS-a.

"Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge. Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona. Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona", stoji u priopćenju u kojem se zaključuje da je obveza svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona te da Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu.

>>Tjednik Max i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku!

Ključne riječi

Komentara 9

LE
LeonardS
07:44 09.11.2016.

Pa svi smo ustanovili da taj zakon nije dobar, znači treba ga mjenjati pa se i dalje držite zakona, ne vidim u čemu je problem držati se zakona ?

KA
kajinx
17:12 09.11.2016.

Most = Jovanović!!! Koja razlika?

MA
magnum2013
01:18 11.11.2016.

Izgleda da su krenuli na svim poljima. "Novinari" Večernjeg lista neumorno otvaraju teme i kao što vidimo pobuđuju "znatiželju" i na komentarima im zdušno pomažu njihovi dušebrižnici sa juga. Dijela Lijepe naše gdje nema sportskih rezultata već se "Zakonima o njihovom poimanju sporta" želi obezbijediti napredak bez rada. Sada im je to eto omogućena podrška i od samih članova Sabora, a ako pogledate "presicu" i osobe sve će vam biti jasno. Narode ako slučajno prigovorite ili se drugačije od njih izjasnite, vaš komentar ukloniti će sa ovih stranica. Kad novinari pišu, to je sloboda štampe, a kad se mi usprotivimo njihovom mišljenju i smijurijama koje rade, sloboda govora i izražavanja nije nam dozvoljena. To je valjda njihovo shvaćanje demokracije. No ja sam siguran da ćemo mi dulje opstati jer su sa namjerom došli na naše prostore, a nikad nas odavde nitko nije uspio nadjačati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije