Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE IZ PORTUGESEA

Heber Garcia prvi je igrač iz Venezuele koji će zaigrati u Dinamu: 'Roditelji su ponosni'

Heber Garcia
03.05.2015.
u 18:26

- Ići će na probu u klub iz kojeg su izašle velike zvijezde poput Luke Modrića i Marija Mandžukića - izjavio je njegov agent Rafael Faria na konferenciji za novinare tijekom obilježavanja 43 godine postojanja Portuguese, kluba koji je pet puta bio prvak Venezuele.

Ofenzivni vezni igrač venezuelskog prvoligaša Portuguese Heber García (18) idući mjesec dolazi na probu u zagrebački Dinamo, potvrdio je u Venezueli agent mladog igrača.

- Ići će na probu u klub iz kojeg su izašle velike zvijezde poput Luke Modrića i Marija Mandžukića. Poslali smo Heberove videosnimke i jako su zainteresirani vidjeti ga. U Dinamu vjeruju da je on veliki talent s kojim vrijedi raditi - izjavio je njegov agent Rafael Faria na konferenciji za novinare tijekom obilježavanja 43 godine postojanja Portuguese, kluba koji je pet puta bio prvak Venezuele.

Heber García trebao bi biti u Zagrebu 16. svibnja, a na probi će provesti dva tjedna. Ako zadovolji, bit će prvi igrač iz Venezuele u povijesti Dinama.

- Počeo je s intenzivnim tečajem engleskog jezika kako bi se mogao što bolje uklopiti u momčad. S Dinamom bi iduće godine mogao igrati Ligu prvaka za igrače do 20 godina, što je dobra vijest za nas. Jako smo zadovoljni - rekao je Faria.

Igrač koji se priprema za dolazak u Hrvatsku izjavio je:

- Hvala Bogu na ovome što mi se događa. Moja je obitelj bila ponosna kada je čula vijest.

Portuguese je momčad iz grada Acarigua na sjeveru Venezuele u kojem živi 144.000 stanovnika.

Nakon šesnaest kola klub se nalazi na predzadnjem mjestu među 18 momčadi prve lige, a najslavnije trenutke doživio je od 1973. do 1978. godine kada je pet puta osvojio državni naslov.

- Znam da moram nastaviti raditi na dodavanjima, definiciji i sličnim stvarima – napomenuo je veznjak García. Kaže da mu je šest godina stariji suigrač Ricardo Piña rekao kako je to igrati u inozemstvu i da mora učiti engleski jezik kako bi se što lakše integrirao u momčad. Predstavnik agencije koja zastupa Hebera Garcíju bio je u ožujku u Maksimiru, gdje je gledao prijateljski, razvojni turnir igrača do 16 godina na kojem su nastupili Hrvatska, Srbija, Slovenija i Škotska.

"Dinamu hvala na pozivnici za turnir", navedeno je na Instagramu T&C Sports Managementa, gdje su objavljene i fotografije Dinamova stadiona.

Dinamo nije odgovorio na upit. Zagrebački klub posljednjih se godina fokusira na južnoameričko tržište pa su u Maksimiru igrali nogometaši iz Argentine, Brazila i Čilea, no ne i Venezuele. U posljednjih 15 godina kroz Dinamo je prošlo 15 nogometaša iz Južne Amerike. Prvi igrač bio je još 1980. Moreno iz Perua, no on nikada nije zaigrao u službenoj utakmici. Prije 25 godina za Dinamo su igrala i dvojica latinoameričkih igrača, Hernan Medford i Ronald Gonzalez iz Kostarike.

>> Dinamo protutnjao Splitom i osvojio 10. naslov zaredom!

Komentara 2

SO
sonce
21:42 03.05.2015.

Dobro došao i još bolje se sanšao.

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:25 04.05.2015.

sretno dečku !!! Ali da se dinamo fokusirao na južno američko tržište to je glupost jer pola igrača je iz portugala !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije