Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ HRVATSKIH SUDACA

Hanssona Henryjeva ruka neće skupo koštati: Sudi na SP-u!

Martin Hansson
AFP
06.02.2010.
u 11:44

Španjolski sportski dnevnik AS doznaje da će švedski nogometni sudac Martin Hansson, kojeg je obilježio ''slučaj Henryjeve ruke'', biti jedan od arbitara na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Hansson je bio na privremenom popisu Svjetske nogometne federacije (FIFA) u listopadu 2008. godine kao jedan od 14 europskih sudaca za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Iako je nakon toga napravio dosta propusta, FIFA, očito, nije izgubila povjerenje u njegove sposobnosti.

Iako je bio na širem Fifinom popisu od 38 sudaca, najbolji hrvatski nogometni sudac, Ivan Bebek, nije na konačnom popisu od 30 arbitara.
U studenom 2008. godine priznao je u svojoj kolumni za jedne švedske novine da je primio nekoliko prijetećih poruka smrću nakon što je za Liverpool dosutio nepostojeći jedanaesterac protiv madridskog Atletica u Ligi prvaka. Taj dvoboj na Anfieldu završio je rezultatom 1:1. Madriđani su vodili do pete minute sudačke nadoknade kada se umiješao Hansson i dosudio nepostojeći jedanaesterac za ''redse'' nakon sudara domaćeg kapetana Stevena Gerrarda i braniča gostiju Mariana Pernije.

U lipnju prošle godine Hansson je sudio finale Kupa konfederacija u kojem je Brazil pobijedio američku reprezentaciju 3-2 na Ellis Parku u Johannesburgu. Kaki je u 60. minuti tog dvoboja Hansson propustio priznati regularan gol, obzirom da je lopta punim obujmom prešla zračni prostor iza gol-linije pri njegovu udarcu glavom.

Najveći i nejpoznatiji kiks švedskog 38-godišnjeg suca dogodio se, dakako, u studenom prošle godine, kada je vodio uzvratnu utakmicu između Francuske i Irske u Parizu, u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Francuska je izborila plasman na Mundijal izjednačivši na 1:1 golom Gallasa u 103. minuti igre, u prvom produžetku. Stoper Arsenala zabio je na asistenciju Thierryja Henryja, koji si je prije toga loptu čak dvostrukom reakcijom šake primirio da mu ne pobjegne u gol-aut.

Henryjevo igranje rukom ostalo je nezamijećeno od strane Hanssona i njegovog pomoćnika...

Komentara 2

BU
bungee04
13:20 06.02.2010.

cigani francuski. Pa jebeni platini je francuz nije čudno da ga je nagradio za prolaz ciganske francuske.. govnad ružna

MO
morales
14:03 06.02.2010.

Ni njega, a niti Henryja. E zato ako si mali Eduardo, onda dobiješ opaku kaznu za \"simuliranje\". Što reći, prežalosno i jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije