Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Hajduk razbio Koper, u trećem pretkolu ga čeka norveški Strømsgodset!

Hajduk - Koper
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/19
23.07.2015.
u 20:47

Hajduk će u trećem pretkolu igrati protiv norveškog Strømsgodseta koji je sa 1:0 izgubio od češke Mlade Boleslav, ali je prošao dalje zbog pobjede s rezultatom 2:1 u prvoj utakmici.

Hajduk je u trećem pretkolu Europske lige! Bijeli su na Poljudu svladali slovenski Koper sa 4:1 i sa 6:4 ukupno prošli u iduću rundu natjecanja gdje ih čeka norveški Strømsgodset.

Kiša je okupala Split uoči utakmice, no 22.650 gledatelja na tribinama neće se pokisli vratiti kućama. Trener Hajduka Damir Burić od prve je minute u igru stavio Tomislava Kiša, dok je nedovoljno oporavljeni Ohandza ostao na klupi. Ljubimcu Torcide bile su potrebne točno dvije minute da opravda povjerenje. Roguljić je tukao, Simčić obranio, ali je na loptu natrčao Kiš i pospremio je u mrežu za erupciju na tribinama.

U 40. minuti na semaforu je stajalo 2:0. Jefferson je zabio golčinu nakon što je sve sam pripremio. Brazilac je ukrao loptu, povukao i onda sa 25 metara topovskim udarcem matirao vratara Kopra. Još je jednom pokazao da je Hajduk sjajno pogodio s njegovim dovođenjem.

No, ni ovaj put nije moglo bez pogrešaka u obrani. Slovenska je momčad pred kraj poluvremena uspjela zabiti. Milović je "zaspao" nakon jedne svijeće u šesnaesterac Hajduka, a Palčić je to iskoristio i glavom matirao Kalinića. Koper je tako tri od četiri gola Hajduku postigao glavom.

Nada Kopra trajala je do 62. minute kada su lijepu kombinaciju odigrali Caktaš i Kiš. Caktaš je na kraju jednim potezom izbacio vratara i braniča Kopra i s lijeve strane iskosa pogodio za 3:1. Konačni rezultat postavio je Maglica u 69. minuti koji je zabio iz gužve nakon ubačaja Balića. Zanimljivo, Maglica je ušao samo tridesetak sekundi prije toga kada je zamijenio Kiša.

Hajduk je na kraju odigrao dobru partiju i nadigrao Koper. U trećem pretkolu igrat će protiv norveškog Strømsgodseta koji je sa 1:0 izgubio od češke Mlade Boleslav, ali je prošao dalje zbog pobjede 2:1 u prvoj utakmici. Prva utakmica igra se idućeg četvrtka na Poljudu, a uzvrat je tjedan dana poslije.

>> Grčka tragedija Lokomotive: PAOK pobijedio sa 6:0!

Komentara 50

BL
Blender
20:01 23.07.2015.

Nazvao sam oca danas i pitam ga sta radi, on mi kaze da ce gledati utakmicu Hajduk- Kopar. Pitam ga za koga navijas tata, on mi odgovori, pa naravno za Hajduk. Ja sam roden u Zagrebu, moja obitelj je iz Zagreba, zivimo na istoj zemlji vec 480 godina i nikada mi nebi palo na pamet da bodrim neki strani klub protiv Hrvatskog kuba, pa makar to bio i Hajduk Split. Sve je to nase Hrvatsko a politicari su uspijeli posvadati citavu zemlju. Sada je na narodu da im pokaze srednji prst i da pokaze da im to u buducnosti nece uspijeti!!! naprijed Hajduk!!! Bog i Hrvati a kome smeta neka ide od kuda je i dosao!!!

DK
dr kaunda
21:16 23.07.2015.

Navijac sam Dinama i drago mi je da Hajduk pobijedio ali ona stoka sto pljeskom ispraca svaki gol Grckog kluba protiv Lokomotive nije dostojna da sebe naziva Hrvatima

ME
Medo123
19:41 23.07.2015.

tako treba samo da su lokomotiva i rijeka bolja, trebaju nam bodovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije