Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Australije nije zadovoljan skupinom, ali vjeruje da Australija može do drugog mjesta

Gus Hiddink: Samo Brazilu priznajemo da je bolji

nog-gus-txt.jpg
import
10.12.2005.
u 17:19

Jedan od najuspješnijih svjetskih trenera Nizozemac Gus Hiddink uspio je dovesti Australiju na Svjetsko prvenstvo. Noć prije izvlačenja skupina u Leipzigu opustio se uz čašicu, bio je zadovoljan, miran. Ali, nakon izvlačenja skupina u Leipzigu namrštio se.

- Teško je biti zadovoljan sa skupinom u kojoj igramo protiv Brazila, Hrvatske i Japana, mogli smo i bolje proći. Možda ne i mnogo bolje, nismo reprezentacija koja bi ima iskustva s turnirima, velikim natjecanjima - pričao je Hiddink. Kao i svi, Brazilce drži velikim favoritom ne samo skupine F nego favoritom za obranu naslova prvaka. - Ostale tri reprezentacije će se tući za to drugo mjesto.

Japan je dosta napredovao, ali i promijenio dobar dio momčadi nakon SP-a u Japanu i Južnoj Koreji. kao uostalom i Južna Koreja koju sam tada vodio. Zico je dobar izbornik, ima mnogo iskustva i svima će biti neugodni. Bit će to velika borba Hrvatske, Japana i Australije. Nije nitko, pa ni mi, došao ovamo samo da bi vidio kako izgleda SP, svi imaju svoje ambicije, žele nešto napraviti. Hiddink tvrdi da Hrvatsku dobro poznaje.

- Bavim se ozbiljno nogometnom i razumljivo da poznam sadašnju hrvatsku reprezentaciju. Kao što sam je poznavao u Francuskoj, Japanu i Južnoj Koreji. Gledao sam dosta utakmica i današnja vam je reprezentacija prava natjecateljska, momčad koja zna igrati na rezultat. Može biti i razigrana, ali i tvrda, čvrsta. Nisam sretan što igramo s Hrvatskom, ta će utakmica sigurno biti odlučujuća za odlazak u drugi krug natjecanja. Imat ćete uza sebe i navijače, rekli su mi moji igrači hrvatskog podrijetla da su se nadali podršci Hrvata u Njemačkoj. No, sad kad igramo međusobno, ništa od toga - zaključio je Hiddink. (rj)


Soceroosi spremni za bitku

Vodećim australskim listovima ne da ne smeta pojava Brazila u skupini F, nego su još u vrijeme ždrijeba oduševljeno kliktali što će moći igrati protiv sadašnjih svjetskih prvaka. Zaokuplja ih i skupina E pa već kalkuliraju s kim će iz nje igrati u osmini finala. Tu i tamo spomenu i Hrvate, ali više prostora posvećuju Harryju Kewellu koji ponosno viče: - Spremni smo za bitku! (vlj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije