Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČENJE

Grčki policajac priznao da su zakazali: 'Ovo je bila ključna pogreška, pobjegli su nam na autocesti'

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
Foto: KT
1/16
11.08.2023.
u 10:02

Objavljeno je svjedočenje policijskog službenika koje otkriva da su potpuno podbacili prilikom osiguravanja Atene

Ne smiruje se situacija oko nereda u Grčkoj, Bad Blue Boysi, uz pomoć pristaša Panathinaikosa, potukli su se s huliganima AEK-a, pri čemu je poginuo 29-godišnji Michalis Katsouris. Grčki mediji objavili su iskaze policijskih djelatnika koji su imali dužnost osigurati  četvrt Novu Filadelfiju, poznatu kao AEK-ovu bazu. 

– Uočili smo sumljivu skupinu ljudi u kvartu oko 23 sata. Počeli smo ih slijediti na udaljenosti od oko 50 metara kad je izbila tučnjava. Tražili smo pojačanja i snimali situaciju. Kada su vidjeli da policijskih snaga ima sve više, krenuli su se odvajati jedni od drugih – opisao je jedan od pripadnika policije koji je svjedočio. 

Također je priznao i pogreške njihove policije koja očigledno nije obavila svoj posao i spriječila nerede. 

– Hrvate su na putu prema Ateni trebali zaustaviti pripadnici prometne policije koji su ih izgubili na autocesti. Nakon što su prešli granicu, izgubili smo ih, a nisu nam mogli pomoći ni Albanci. Konvoj nam je umaknuo, a kad smo naknadno uočili vozila, već je bilo kasno – kazao je službenik. 

Nakon dolaska u predgrađe Atene, skupina Hrvata viđena je na željezničkoj postaji u Maroussiju, odakle su krenuli prema Novoj Filadelfiji. Policijske snage tada su potpuno zakazale, nisu spriječile incidente koji su završili smrtnom posljedicom.

VEZANI ČLANCI:

– Čekalo se s uplitanjem, odluka je bila da se huligane prati s distance, mislim da je tu bila ključna pogreška – priznao je član specijalne policije. 

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
10:39 11.08.2023.

Izgubili ste konvoj od 21 vozila stranih registracija?

DU
Deleted user
10:18 11.08.2023.

Pustili ih i zna se,za sve su krivi "gosti"!

RE
reborn
10:53 11.08.2023.

Izgubili konvoj... Trebalo bi im podijeliti otkaze, te ih potjerati u planine da čuvaju ovce i par godina vježbaju kako ih ne izgubiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije