Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVIO POBJEDU

'Good, good', naše je nogometaše hvalio premijer Tihomir Orešković

Tihomir Orešković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
25.03.2016.
u 15:10

Čačić je zahvalio ministru Šustaru koji je odbacio teze bivšeg ministra Željka Jovanovića o “nogometnoj močvari”

Naši su nogometni reprezentativci baš završavali s večerom u hotelu Osijek nakon pobjede 2:0 protiv Izraela kad je u dvoranu ušetao “najdraži gost”: hrvatski premijer Tihomir Orešković pojavio se s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom!

Nenadano, izvan protokola, došao je u pratnji predsjednika HNS-a, Davora Šukera, kako bi čestitao izborniku Anti Čačiću i igračima na pobjedi...

Nogomet nam je jako važan

– “Good, good, good!” – uskliknuo je Orešković, čestitajući osobno svakome igraču te izborniku i članovima Stručnog stožera. Premijer je našao vremena za dolazak u Osijek iskazavši tako svijest koliko je sport, posebno nogomet, važan za našu zemlju, ma koliko nam teško bilo na gospodarskom, političkom i moralnom planu. Uvijek je bio, uvijek će i biti.

Svakako treba istaknuti i da je Čačić, nakon što je primio čestitku za pobjedu, zahvalio ministru Šustaru koji je odbacio teze bivšeg ministra Željka Jovanovića o “nogometnoj močvari”.

Nakon višegodišnjeg odbacivanja, eto, politički je vrh opet prigrlio nogomet, a promjena klime u društvu osjetila se i na tribinama Gradskog vrta, u kojem se okupilo 10.545 gledatelja. Spektakl su uništile kiša i hladnoća pa su najveći junaci pobjede bili ti pokisli i promrzli gledatelji. Ovacije su zaradili Perišić (posebno!), Srna, Brozović i Modrić, naši su igrači stalno imali publiku uz sebe.

A ova je naša i – dobra je! Ne zbog pobjede protiv skromnoga Izraela, bila je to tek jedna provjera koja je izborniku dala neke odgovore, ali i (p)ostavila neke upite. Dojma smo da, osim iskazivanja pohvala, treba naglasiti i ono što nije valjalo.

U ozračju uspjeha lakše je prihvatiti, ali i pokušati promijeniti ono što ne valja, jer baš taj ugodni miris pobjede ne dopušta širenje zadaha nastalog traženjem krivaca.

Malo tko kao Perišić

Dakle, taj eksperimentalni Čačićev 3-5-2 sustav pokazao se – dobrim i lošim. Baš kao što smo i pretpostavljali, može se koristiti, ali kad se bolje uigra, i to samo protiv objektivno slabijih suparnika. Prema naprijed to je bilo, kako bi rekao premijer, “good, good!”, ali vezni red i obrana nikako se nisu mogli sinkronizirati u defenzivi.

Perišić se, eto, čak i na lijevom boku, poput nekad Roberta Jarnija, prometnuo u lidera ove momčadi!

Njegova je vrhunska forma konstantna i malo tko na svijetu ima tako svestranog igrača. Modrić je bio vrlo dobar, Brozovićeva statistika je sjajna (pogodak i asistencija), Darijo Srna je podsjetio na najbolje dane, Domagoj Vida bio je korektan, Vrsaljko moćan... A Ćorluka, Lovren, Badelj, Kovačić, Halilović, pa i Mandžukić, u subotu će u Budimpešti tražiti “iskupljenje”.

>> Ćiro: Čačićev novi sustav ništa ne valja, ozbiljna reprezentacija bi nas unakazila

>> Jedina mrlja u Osijeku bilo je skandiranje 'Za dom spremni'

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije