Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKA LIGA

Gol Jelavića, bečkoj Austriji derbi

Nikica Jelavić
Reuters
09.05.2010.
u 18:07

Posve se zakomplicirala situacija na vrhu ljestvice austrijske nogometne Bundeslige. Ostalo je još jedno kolo do kraja, a Red Bull Salzburg ima samo bod prednosti u odnosu na bečku Austriju.

Prije nekoliko tjedana se činilo da Red Bull Salzburg neće prokockati veliku prednost koju je imao na vrhu, no loša serija (pobjeda, po dva poraza i remija) je otvorila priliku za Bečane, koji su se kolo prije kraja približili na mali bod minusa.

U 35. kolu, u nedjelju, je Red Bull Salzburg poražen na svom terenu i to baš od bečke Austrije. U 90. minuti je Zlatko Junuzović pogodio za slavlje gostiju u velikom derbiju i time je unio krajnju neizvjesnost u završnicu prvenstva. Podsjetimo da Red Bull Salzburg brani naslov prvaka od prošle sezone, ali je ove nedjelje doveo pod veliki upitnik moguću obranu.

U ovom je kolu Rapid pobijedio s laganih 4-1 Sturm na svom travnjaku. U pobjedu je jedan pogodak ugradio i hrvatski napadač Nikica Jelavić, zabio je posljednji, četvrti u 76. minuti. Time je došao do 18 pogotka sezone u austrijskoj Bundesligi, a recimo da je dva u nedjelju zabio njemački nogometaš Steffen Hoffman čime je s 20 postao prvi strijelac lige.

U posljednjem kolu Red Bull Salzburg gostuje kod Sturma, dok bečka Austrija na svom travnjaku igra protiv Rieda.

Austrijska Bundesliga, 35. kolo:

Rapid - Sturm 4-1 (Salihi 45, Hoffman 56, 69, Jelavić 76 / Kienast 61)

Red Bulll Salzburg - Austria Beč 0-1 (Junuzović 90)

Ried - Austria Kärnten 3-1 (Stocklasa 48, Sturm 50, 74 / Dollinger 40-11m)

LASK Linz - Mattersburg 2-0 (Vega 20, Gunnlaugsson 26)

Wiener Neustadt - Kapfenberg 3-1 (Simković 17, Sehnem 77, 87 / Pavlov 34-11m)

Redoslijed: 1. Red Bull Salzburg 73, 2. Austria Beč 72, 3. Rapid 70, 4. Sturm 58, 5. Wiener Neustadt 46...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije