Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Gavranović: Bio je jedanaesterac na meni, ne znam kako to sudac nije vidio

Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
09.03.2018.
u 07:41

“Nije sve tako crno” pjeva Hladno pivo, iako plavi dečki baš i nisu zaslužili otići na pivo

Dinamo se u Rijeci proveo kao “bos po trnju”, upisao je težak poraz, 4:1, i pokazao da u plavim redovima ima dosta problema s kojima se valja pozabaviti.

Nevjerojatne su individualne greške koje su Rijeci ponudile preokret i na kraju visoku pobjedu.

Nije sve tako crno

Iako je to objektivno rezultatsko stradavanje Dinama, taj se poraz ne može usporediti s onih 5:2 kada je plave vodio Zlatko Kranjčar; tada je momčad izgledala smiješno, a sad se, u odgođenoj utakmici, vidjela želja, borba, ali nekoliko gluposti sve je okrenulo.

No, “nije sve tako crno” pjeva Hladno pivo, iako plavi dečki baš i nisu zaslužili otići na pivo. Naime, u igri Dinama bilo je i dobrih stvari, prije svega su se svidjeli Dani Olmo i Borna Sosa, pa onda i Nikola Moro dok nije napravio jednu od tih kardinalnih pogrešaka. Iako je mladi Španjolac radio ‘bedake’ od Riječana bilo na desnoj ili lijevoj strani, junak plavih, ako netko može biti junak je Mario Gavranović, napadač Rijeke do zimskog prijelaznog roka koji je sad prvi put istrčao na travnjak Rujevice u gostujućoj garnituri. I odigrao je odlično, borbeno, zabio je krasan gol, baš u stilu pravog centarfora i proslavio ga sa svojim novim suigračima iako je znao da će dobiti uvrede s tribina. Stoga je na kraju tužan krenuo iz svlačionice prema plavom autobusu

– Sve je počelo dobro, a onda smo napravili previše grešaka, ostali s igračem manje. Teško je bilo vratiti se protiv ovakve Rijeke koja kod kuće može igrati dobro. Pokušavali smo, bili smo bolji u prvom dijelu, a ovo što smo pokazali u drugom dijelu premalo je i to nam se ne smije događati – kazao je Mario.

O svojoj dojučerašnjoj momčadi nije želio previše govoriti:

– Sada sam u Dinamu i ne zanima me kakva je sada Rijeka.

Kako ste se osjećali na Rujevici?

– Znao sam kakav će biti doček, ali od početka utakmice osjećao sam se dobro.

Gavranović je slavio svoj pogodak i na to ima apsolutno pravo. Zamjeraju mu to slavlje gola bivšem klubu, ali to je iskreno slavlje, iskreni osjećaj veselja. Da nije slavio, nego se u sebi veselio, onda bi to bilo licemjerje, a Gavranović nije takav.

Prije svega je profesionalac koji je do zadnjeg dana u Rijeci ginuo i zabijao iako je znao da će u zini otići u Dinamo, a sad je isto tako profesionalno odigrao protiv Rijeke.

– To je moj posao i mislim da to tako treba biti. Imao sam dvije predivne godine u Rijeci i jako sam zavolio ljude koji su tamo, nemam ništa protiv nikoga. Pa i sama utakmica bila je obostrana korektna.

Grešaka će uvijek biti

Dinamo je izgubio zbog individualnih grešaka svojih igrača, kako to ispraviti?

– Može se i to popraviti, samo rad i dalje rad. Individualnih će grešaka biti uvijek, ali moramo biti momčad kako bismo te greške ispravljali. Na žalost, ovaj put su te greške bile prevelike i Rijeka nas je kaznila. Ali, glavu gore, imamo puno mladih igrača koji će i iz ovakvog poraza dosta naučiti.

Kažete da je utakmica bila korektna, a sudac je pokazao 11 žutih kartona. Nije li se Dinamo izgubio u čudnom kriteriju? Naime, čuli smo priču kako Rijeka nikad ne bi prošle sezone bila prvak da je bio ovakav kriterij kao sad na Rujevici.

– Ne bih komentirao suđenje i kriterije, to neka rade oni koji su za to zaduženi, mediji... Jedino u što sam siguran jest ona situacija kod 3:1, bio je jedanaesterac na meni. Ne mogu shvatiti kako to nije vidio, ali osjetio sam udarac, mislim da je bio čisti jedanaesterac. No, ne želim da sad ispadne kako smo zbog toga izgubili; izgubili smo zbog naših grešaka.

Komentara 9

ZI
zizi10
09:29 09.03.2018.

naravno da je bio penal, naravno da je bio i faul na hajroviću na rubu 16 m koji sudac batinić nije svirao....sudac je definitivno uništio utakmicu tendencioznim suđenjem, uništavajući dinamo kartonima za blaže prekršaje i zatvarajući oči na masu oštrijih prekršaja igrača rijeke. druga stvar su neshvatljive greške samih igrača dinama kakve ne rade ni u 4. ligi

DU
Deleted user
11:14 10.03.2018.

Suđenje je bilo kriminalno osim za Beusana koji ima objašnjenja kao da su ljudi debili. Kaže žuti su opravdani a ne spominje čisti penal i istovremeno drugi žuti pa onda prekršaj i drugi žuti na Hajroviću. Ali eto kad see sudi na štetu Dinama onda je pametan i Beusan i Jeličić i većina novinarčića a u suprotnom je gazda sve naštimao i dogovorio. Jadno

SV
sven222
11:03 10.03.2018.

Koje opravdanje zasto je slavio gol!!?? Profesionalac je????!!! Ne ti si g.vno od covjeka i to je jedini razlog... razumljivo bi bilo donekle da je to bilo u maksimiru...zasto bivsi igrac dYnama nije slavio gol i to na Rujevici aa kamo li na maksimiru ???!! To je postovanje!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije