Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili Italiju u gostima

Furiozna završnica Hrvata za trijumf nad svjetskim doprvacima

Ante Vukičević
Davor Puklavec/PIXSELL
21.06.2023.
u 22:19

Hrvati i Talijani još jednom će se sučeliti na kraju zajedničkih priprema, u petak, ali tada na velikom otvorenom bazenu Foro Italico. Utakmica će početi u 21.30 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlično je otvorila pripreme za ovoljetno Svjetsko prvenstvo u Fukuoki. U prvom oglednom susretu, u službenoj prijateljskoj utakmici u Ostiji pokraj Rima, izabranici Ivice Tucka pobijedili su selekciju domaćina Italije, svjetske doprvake iz Budimpešte, sa 7:6 (2:3, 0:2, 3:0, 2:1)

Talijani su bolje otvorili utakmicu i nakon druge četvrtine imali su vodstvo od 5:2. No, drugo poluvrijeme pripalo je našima, polako su stizali domaćine te pogotkom Marinića Kragića pred kraj treće četvrtine i izjednačili na 5:5. U susretu jakih obrana, za pobjedu je bio dovoljan i pogodak razlike, a do njega smo došli tri minute prije kraja kada nas je Vukičević doveo u vodstvo sa 7:6. Pokazalo se da je to bio i konačan rezultat.  

Hrvati i Talijani još jednom će se sučeliti na kraju zajedničkih priprema, u petak, ali tada na velikom otvorenom bazenu Foro Italico. Utakmica će početi u 21.30 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

Ovaj se vikend inače igraju kvalifikacijski turniri za nastup na Europskom prvenstvu koje će se se početkom sljedeće godine, od 3. do 15. siječnja, održati u izraelskome gradu Netanyji. Hrvatska, kao ni preostalih sedam reprezentacija iz prvih osam s EP-a u Splitu o tome ne mora brinuti, ali među onima koji moraju u kvalifikacije je i Srbija koja je u Splitu bila deveta.

 

Italija - Hrvatska 6:7
OSTIA - Plivalište Talijanskog nacionalnog centra. Gledatelja 1000. 
Italija: Del Lungo, Condemi, Damonte, Marziali, Fondelli, Cannella, Renzuto, Echenique 2, Presciutti 1, Bruni, Di Soma 1, Dolce 2, Velotto, Alessiani. 
Izbornik Alessandro Campagna. 
Hrvatska: Bijač, Burić 1, Čagalj, Dužević, Lazić, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela, Marinić Kragić 2, Vrlić, Bašić 1, Harkov 1, Anić, Butić, Kržić. 
Izbornik Ivica Tucak. 
Četvrtine: 3:2, 2:0, 0:3, 1:2. 

Ključne riječi

Komentara 1

KU
Kuglana
06:40 22.06.2023.

Sluzbena prijateljska utakmica??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije