Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramljakov memorijal

Dinamo potopio Ferencvaroš, Rijeka remizirala s Eintrachtom

Ramljakov memorijal - prvi dan
Luka Stanzl/Pixsell
10.08.2017.
u 22:09

Real je u 1. kolu Dinamove skupine pobijedio bečku Austriju sa 2:0.

Bila je to prava maksimirska grmljavina: uz gromove i ljetni prolom oblaka, snažno je grmjelo i pred vratima – Ferencvarosa! Stoga je i uz prigodnu glazbenu kulisu, AC/DC i „Thunderstruck“, s razglasa popraćen zadnji sučev zvižduk kojim je, na završetku prvoga dana turnira, Dinamo pobijedio mađarski Ferencvraos 3:0.

Tako se, nakon 1. kola Memorijalnog međunarodnog turnira Mladen Ramljak, na vrhu skupine A vijori Dinamo s tri boda i nešto boljom razlikom pogodaka ispred Reala iz Madrida, koji je nešto ranije pobijedio bečku Austriju 2:0.

U drugoj skupini Rijeka i Eintracht iz Frankfurta na otvaranju turnira odigrali su 0:0, a korejski Ulsan Hyundai pobijedio je s 2:0 Feyenoord.

I doista je, u tom zadnjem dvoboju dana, „grmjelo i tutnjalo“ u mađarskom kaznenom prostoru, teško je reći jesu li raspoloženiji bili maksimirska „desetka“ Tomislav Knežević, ljevokrilni napadač Antonio Marin, možda Filip Tomašković na desnom boku, Mario Ćuže u napadu, Dario Špikić na lijevom krilu... Ovoga su poslijepodneva svi maksimirski juniori zaslužili gromki pljesak baš kao i njihov trener Tomislav Rukavina, koji je s plavima i u igračkim danima navikao na veliku scenu i dojmljive rezultate.

Ramljakov memorijal - prvi dan
1/24

Knežević i Marin već su u šestoj minuti priredili probleme Mađarima. Marin je izbio sam pred vratara Vargu koji je ipak nekako uspio iščeprkati loptu. Dopadljivo nogometno poslijepodne najavili su i Knežević i Habib koji su nadomak suparničkoga kaznenog prostora pokušali odigrati dupli pas dodajući loptu – glavama.

Ubrzo je potom, u 15. minuti, Tomašković na svojoj desnoj strani proigrao Špikića, koji je ubacio u sredinu, a Ćuže glavom skrenuo loptu malo pored stative. Marin je nešto kasnije vješto zaobišao vratara, sa 25 metara gađao prazan gol, ali je domaći stoper, kapetan Denesi, ipak stigao i zaustavio loptu prije gol-crte. Doduše, potkraj prvog dijela sličan je kadar bio i na suprotnoj strani terena – gostujući je napadač Isibi projurio lijevom stranom, lopta je već zaobišla vratara Horkaša, ali ju je Tomašković izbio klizećim startom pred samom gol-crtom.

Silne napade i brojne plotune prema vratima Dinamo je „naplatio“ u sučevoj nadoknadi prvoga dijela. I to kakvom poslasticom! Marin je piruetom (!) efektno iz igre „izbacio“ svoga čuvara koji ga je nemoćno pratio tužna pogleda. U nastavku je akcije Ćuže otišao suviše udesno, ali ipak izborio udarac iz kuta. A, iz tog je kornera, kojeg je izveo Knežević, Dinamo poveo. Briški je u punom naletu s vrha peterca zakucao loptu pod prečku!

U početnim minutama drugoga dijela ponovno je Marin namučio mađarsku obranu, sjurio se u kazneni prostor, njegov ga je čuvar s objema rukama povukao na tlo, a sudac pokazao na jedanaesterac. S bijele je točke pogodio Knežević.

Priču je zaključio Ćuže u 64. minuti. Sjani Tomašković zavrnuo je loptu s desne strane, a Ćuže glavom proslijedio u mrežu. Pobjeda je mogla biti i veća, ali Briški je nespretno reagirao nakon slobodnoga udarca u 75. minuti kad ga je lopta, tri metra pred praznim golom, pogodila u koljeno i otkotrljala se pored vrata. Tri minute kasnije Kapitanović je izbio sam pred vratara Vargu, koji mu je ipak zaustavio udarac.

Memorijal Mladen Ramljak, 1. kolo, skupina A

Dinamo – Ferencvaros 3:0 (1:0)

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian

Dinamo: Horkaš – Tomašković, Briški, Čuić, Gjira – Pavlak (59. Čolina); Špikić (59. Kapitanović), Habib (49. Pršir), Knežević (65. Ljubić), Marin (49. Bagarić) – Ćuže

Trener: Tomislav Rukavina

Ferencvaros: Varga – O. Fekete (41. Novak), Denesi, Molnar (41. M. Fekete), Ardas (30. Konczey) – Csonka (68. Horvath), Wielland (41. Lefler); Pocsik, Szalka, Nyeki – Isibi (41. Galambos)

Trener: Csaba Pokos

Sudac: Toni Dadić, Gledatelja: 800

Strijelci: 1:0 Briški (40+1.), 2:0 Knežević (47. - 11 m), 3:0 Ćuže (64.)

RASPORED NAKON 1. DANA TURNIRA:

Foto: GNK Dinamo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije