Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA ODREDILA ŽDRIJEB

Francuzi bez statusa nositelja u ždrijebu za SP!

Lopta
AFP
02.12.2009.
u 13:21

Organizacijski odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odobrio je proceduru za završni ždrijeb Svjetskoga nogometnog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, a koji će biti održan u petak u Cape Townu.

Tako je osam reprezentacija dobilo statuse nositelja, sedam prema FIFA-inoj ljestvici najboljih reprezentacija iz mjeseca listopada (Brazil, Španjolska, Nizozemska, Italija, Njemačka, Argentina i Engleska), te Južnoafrička Republika kao domaćin, i oni se nalaze u prvom bubnju.

Drugi bubanj sadrži imena reprezentacija iz azijske grupe (Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja), Centralne Amerike i Kariba (Honduras, Meksiko, SAD) i Oceanije (Novi Zeland). U trećem se bubnju nalaze afričke momčadi (Alžir, Kamerun, Obala Bjelokosti, Gana, Nigerija) i južnoameričke (Čile, Paragvaj, Urugvaj), dok posljednji četvrti bubanj sadržava europske momčadi (Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švicarska).

Tako u ždrijebu sudjeluje 32 momčadi ukupno, koje će se natjecati u osam skupina od A do H.

Prilikom ždrijeba domaćin Južnoafrička Republika će automatski zauzeti poziciju A1, dok će ostale reprezentacije-nositelji zauzeti mjesta u skupinama od B-H, ali uvijek na prvom mjestu.

Pri ždrijebu će se također poštovati geografski kriterij, što znači da dvije reprezentacije iz iste konfederacije ne mogu igrati u istoj skupini (osim europskih reprezentacije koje maksimalno dvije mogu biti u istoj skupini). Tako primjerice Južnoafrička Republika ne može igrati protiv afričkih momčadi iz trećeg bubnja, kao ni Brazil i Argentina protiv južnoameričkih momčadi iz istog bubnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije