Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGLO JE BITI OPASNO

Torcida bakljama zasula teren u Zagrebu, čuli se topovski udari, policija spriječila incident

Zagreb: Torcida bakljama zasula teren u Kranjčevićevoj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
25.05.2024.
u 21:18

U trenutku kada je Robert Mudražija, čovjek koji je Hajduku na Poljudu prije nekoliko mjeseci zabio dva gola, izlazio s igrališta, došlo je do koškanja na zapadnoj tribini. A sudačka nadoknada se zbog nereda splitskih navijača nije ni igrala

Imat će mnogo posla i idućega tjedna disciplinski sudac HNL-a, Alan Klakočer. Navijači Hajduka u posljednjim su minutama ogleda 36. kola HNL-a bakljama i još kojekakvim pirotehničkim sredstvima zasuli teren u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. U smiraj utakmice koja je završena pobjedom Hajduka protiv Lokomotive od 5:2, Torcida je na istočnoj tribini napravila pravi pirotehnički šou program. Nije to bilo zbog pobjede Hajduka, već zbog kraja sezone i činjenice da je Hajduk ostao iza Dinama i Rijeke na prvoligaškoj ljestvici. 

Torcida je u trenucima dok su baklje letjele prema terenu pjevala i pjesme kojima je pokazala koliko je zapravo frustrirana lošim Hajdukom ove sezone. Hitovi kao što su: '...ne mogu ti to oprostiti...', pa zatim 'što učinio si ti od života mog, zašto dao si mi ti samo praznu bol'...", parali su uši svima na stadionu. Razvili su i poruku na kojoj je pisalo: "Kad je čovjek umoran od ludosti traži snove, kad pronađe snove koje voli, lovi ih do smrti!"

Torcidina bakljada ostala bi u sjeni događaja iz 62. minute da nije bilo munjevite reakcije policijskih snaga. Naime, kod izlaska Roberta Mudražije s terena, došlo je umalo i do tučnjave. Podsjetimo, baš je Mudražija taj koji je Hajduku na Poljudu zabio dva gola u prethodnom međusobnom dvoboju Hajduka i Lokomotive. Taj je poraz gurnuo Hajduk dalje od prvog mjesta. Domaća publika pljeskala je Mudražiji, a dio zapadne tribine na kojem su bili prijatelji Hajduka počeo je zviždati mu. Dovelo je to do reakcije, no policija je brzo intervenirala i spriječila sukob.

Utakmica je završila pobjedom Hajduka od 5:2, a tri je pogotka za splitsku momčad postigao Aleksandar Trajkovski. Po jedan su dodali Josip Brekalo i Emir Sahiti. Za Lokomotivu je dvostruki strijelac bio Duje Čop. no tri od ukupno sedam golova mogli bi se okarakterizirati i kao autogolovi, pa ćemo vidjeti koja će biti konačna odluka HNS-a.

Ključne riječi

Komentara 10

FR
freeshooter
21:40 25.05.2024.

...konačna odluka HNS bi trebala biti... zbog prekida i neregularnosti utakmica 3:0 za Lokomotivu, pa nadalje sve moguće kazne, jer cijel HNL i svi mi skupa smo postali obični taoci, ovakvog ponašanja kojemu nije mjesto u nogometu i sportu...

NO
Nordik
21:37 25.05.2024.

Konačno će ih izbaciti iz prve lige.

23
234
22:40 25.05.2024.

Uvjek isti prave probleme i vlast se pravi da je to normala. Dok je god tako nema nam naprijed među civilizirani svijet. Balkan u glavi, badava članstvo u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije