Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA POTREBNO ISKUSTVO

Filip Ude na Svjetskom prvenstvu u Japanu lovi drugu medalju i četvrti finale

Prvi finalni dan DOBRO World Cup Osijek 2021.
Dubravka Petric/PIXSELL
20.10.2021.
u 16:30

– Puno SP-a je iza mene, a mislim da mi je ono 2007. u Stuttgartu gdje sam izborio OI u Pekingu ipak najdraže i najljepše iskustvo.

Zagrebačka gimnastičarka Christina Zwicker osvojila je 43. mjesto u višeboju na Svjetskom prvenstvu u Japanu i nije se uspjela plasirati ni u jedan finale po spravama. Danas nastupaju gimnastičari, Filip Ude, Jakov Vlahek, Mateo Žugec (svi na konju s hvataljkama), Aurel Benović i Marko Jovičić (oba na tlu). Od osamostaljenja Hrvatske do danas imali smo 13 svjetskih finalista i osvojili zlato 2017. u Montrealu (Tin Srbić na preči), srebrnu medalju u Nanningu 2014. (Filip Ude na konju s hvataljkama) i Stuttgartu 2019. (Srbić na preči) te broncu također u Nanningu (Marijo Možnik na preči).

Filip Ude danas će na svom 11. SP-u pokušati uloviti četvrto svjetsko finale. Jakov Vlahek je uz njega jedini koji je već nastupio na SP-u i to u Montrealu 2017. kada je zauzeo 16. mjesto na konju s hvataljkama. Zato će debitantske nastupe imati Benović, Jovičić i Žugec.

– Puno SP-a je iza mene, a mislim da mi je ono 2007. u Stuttgartu gdje sam izborio OI u Pekingu ipak najdraže i najljepše iskustvo. Naravno, u posebnu kategoriju se svrstava i ono 2014. kada sam osvojio medalju – rekao je Filip Ude, naš najiskusniji vježbač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije