Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni uspjeh

Filip Grgić prvi hrvatski tekvondaš na Olimpijskim igrama

Filip Grgić
Tomislav Miletić/Pixsell
16.01.2016.
u 22:30

Član zagrebačkog Metalca je do uspjeha karijere stigao nanizavši tri pobjede na putu do finala, gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak, koji je s uvjerljivih 22-7 slavio u finalu i osvojio zlatnu medalju.

Sjajnim izvedbama na kvalifikacijskom turniru u Istanbulu, tekvondaš Filip Grgić (26) izborio se za nastup na OI u Riju u kategoriji do 68 kg.

Za olimpijsku se vizu izborio sa tri pobjede pri čemu je najslađa bila treća, ona protiv Srbina Damira Fejzića (15:10), izborena u polufinalu, jer je samo status finalista turnira donosio Rio. A nju je Grga izborio upravo protiv borca od kojeg je izgubio u kvalifikacijama za prethodne OI u Londonu.

Nažalost, to isto nije pošlo za rukom Lovri Brečiću u kategoriji do 58 kg. Lovre je već u prvom kolu naletio na Moldavca Dimitrova, aktualnog prvaka Europe do 54 kg od kojeg je i izgubio.

Grgić je tako prvi hrvatski tekvondaš koji će nastupati na OI otkako je sportska aplikacija tradicionalne korejske borilačke vještine postala službenim olimpijskim sportom, a zbilo se to 2000. godine u Sydneyju. U međuvremenu, hrvatske su tekvondašice osvojile tri medalje odnosno tri bronce (Sandra Šarić, Martina Zubčić, Ana Zaninović).

>>Lovre Brečić nije izborio Olimpijske igre

Komentara 1

Avatar rakun19
rakun19
09:32 17.01.2016.

Bravo za Grgica, ali ostaje zal sto nije poveden nas najbolji senior umjesto Brecica koji je voden u kategoriji koja nije njegova.... Covjek koji bi bio drugi nositelj medu teskasima i siguran prolaz do polufinala(direktna borba za Rio) zamjeniti sa covjekom koji mora skidati u kategoriju nize od svoje i gdje nije nositelj i gdje odma ide na najjace protivnike jako je pametna ideja! Sad imamo samo jednog borca, a mogli smo ih imati dvojicu... Kao uspijeh Grgica je odlican (nakon 5 sansi pa morao je uspijeti - 2 za Peking, 2 za London i ova je peta sansa za kvalifikacije i prva uspjesna), ali kao uspijeh saveza je samo polovican (mogao je biti i potpuni), ali nisu povedena najbolja dvojica zbog izostavljanja najboljeg...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije