Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema milosti

Fifa je kaznila HNS zbog ponašanja hrvatskih navijača i spornog transparenta protiv Maroka

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Dylan Martinez/REUTERS
01.02.2023.
u 16:23

Krovna nogometna organizacije odlučila je poslati 'čestitku' nogometnom savezu zbog ponašanja hrvatskih navijača

Hrvatski nogometni savez objavio je kako su dobili kaznu od svjetske nogometne organizacije (FIFA) zbog neprimjerenog transparenta koji su na stadion unijeli naši navijači prije utakmice za brončanu medalju protiv Maroka. Fifa je odlučila odrezati financijsku kaznu HNS-u od 5 tisuća švicarskih franaka, što je uvelike manja sankcija od one zbog Milana Borjana. 

- Disciplinska komisija Fife donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja nekolicine pojedinaca prije utakmice za treće mjesto Fifa Svjetskog prvenstva protiv Maroka. HNS je kažnjen s 5 tisuća švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine pojedinaca (korištenje transparenata neprimjerenog sadržaja) prije utakmice protiv Maroka, odigrane 17. prosinca - objavili su iz HNS-a.

Podsjetimo, Fifa je za vrijeme SP-a kaznila naš savez s čak 50 tisuća švicarskih franaka jer je dio navijača vrijeđao Milana Borjana na utakmici protiv Kanade koju smo glatko dobili s 4:1. Osim ružnih povika, na tribinama je istaknut i neprimjereni transparent koji je namijenjen Borjanu koji ima srpske korijene te je pobjegao iz Knina za vrijeme Oluje

- Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50 tisuća švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade - objavila je tada FIFA.

 

Komentara 3

AN
AntePortas9
18:40 01.02.2023.

Koji je to transparent? Je li to bila dojava iz riječkog FARE ogranka?

DU
Deleted user
16:33 01.02.2023.

Pa kako to stoji u tekstu, nije on pobjegao nego su ga roditelji odveli, on je bio dijete od 8 godina tada...... Kakva je to terminologija, kao u lokalnoj gostioni.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije