Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu teška vremena

FIFA bacila Chelsea na koljena, klub drastično kažnjen

Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
22.02.2019.
u 11:46

Chelsea je kažnjen zbog kršenja FIFA-inih pravila vezanih uz dovođenje stranih igrača mlađih od 18 godina, a pod istragom se našlo čak 19 takvih transfera.

FIFA je u petak nešto prije podneva objavila kako je kaznila Chelsea zabranom dovođenja igrača tijekom sljedeća dva prijelazna roka. To su po londonski klub katastrofalne vijesti budući da su manje-više svi svjesni kako je momčadi sa Stamford Bridgea nužno potrebna rekonstrukcija. 

Chelsea je prošlu sezonu završio na petom mjestu, a trenutačno je šesta momčad engleskog prvenstva uz bod zaostatka za četvrtim Manchester Unitedom.

Uz to, naveliko se govori i odlasku prve zvijezde Edena Hazarda u Real Madrid, i to već ovoga ljeta budući da mu ugovor završava u lipnju 2020. godine. 

Chelsea je kažnjen zbog kršenja FIFA-inih pravila vezanih uz dovođenje stranih igrača mlađih od 18 godina, a pod istragom se našlo čak 19 takvih transfera.

Londonski je klub uz to kažnjen i s 460 tisuća funti, a kaznu zbog svega je dobio i Engleski nogometni savez (390 tisuća funti).

Jasno, klubu je omogućena žalba, ali ako ne smisli u naredna tri dana kako osporiti argumente da je činio što ne smije, naći će se u gadnoj nevolji.

Premda su u upravi bili svjesni da je FIFA-ina kazna itekako izgledna, u siječnju je Chelsea dogovorio transfer samo jednog igrača, Christiana Pulisica iz dortmunske Borussije. 

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
ljudeman
12:12 22.02.2019.

Chelsea, nogometni pedofil

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije