Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1 U strahu su velike oči

FIA odgovorila na Ferrarijevu prijetnju

fia-txt.jpg
import
28.10.2008.
u 17:29

Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) reagirala je na izjave pristigle iz Ferrarijeve F1 momčadi da će izaći iz svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, Ferrari se priključio Toyoti u izjavi da ideja FIA-e prema kojoj bi sve momčadi u Formuli 1 trebale nastupati s motorom koji ima jednake performanse ne zvuči baš natjecateljski. Samim time niti oni ne žele sudjelovati u svjetskom prvenstvu koje bi nudilo ništa drugo osim pukog kruženja stazom.

Iz krovne automobilističke organizacije nije trebalo dugo čekati odgovor, jer kada talijanska momčad zaprijeti izlaskom, jasno je da se slika Formule 1 uvelike mijenja.

- Čini se da su u Ferrariju krivo informirani. FIA je momčadima ponudila tri opcije od kojih je jedna takozvana standardizacija motora. Oduševljeni smo Ferrarijevim financijskim uspjehom i želimo im da tako nastave poslovati, ali mnoge momčadi ne mogu si takvo što priuštiti - poručili su iz FIA-e u namjeri da pojasne predloženu ideju o smanjenju troškova.

- Na konstruktorima je da se dogovore oko jedne od ponuđenih opcija ili da ponude rješenje koje će smanjiti troškove. Ne dogodi li se to FIA će poduzeti korake potrebne za očuvanje kredibiliteta svjetskog prvenstva u vozačkom i konstruktorskom natjecanju - zaključeno je.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije