Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legalni bolidi

FIA ne provodi istragu protiv Red Bulla

Sebastian Vettel
AFP
31.03.2010.
u 14:29

Međunarodna federacija autosportova (FIA) zasad ne istražuje bolide Red Bulla iako je to zatražio šef Mercedesa Ross Brawn, a prije njega je sumnju u legalnost izrazio i šef McLarena Martin Whitmarsh.

On je prvi posumnjao da Red Bull koristi nedopušteni sustav za kontrolu visine automobila. Pun spremnik goriva, naime, pritišće bolid prema tlu, a kad je spremnik prazniji, kao u kvalifikacijama, trebao bi se podizati.

No, Whitmarsh tvrdi da to kod Red Bullovih bolida nije slučaj, što im daje prednost u kvalifikacijama u kojima su u obje ovogodišnje utrke (Bahrain, Australija) bili najbrži.

Nakon Whitmarshovih je optužbi reagirao i Brawn i zatražio od FIA-e da istraži cijeli slučaj. Čak su i iz Red Bulla pozdravili takav prijedlog, uvjereni da će ih istraga osloboditi.

No, njemački Auto Motor und Sport u srijedu je objavio izjavu glasnogovornika FIA-e koji je bio kratak, ali i više nego jasan:

- Protiv Red Bulla ne provodi se nikakva istraga.

Njemački portal dodaje kako bi istraga mogla biti pokrenuta tek ako neka momčad bude službeno prosvjedovala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije