Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI ROGER

Federer poslije velike tragedije postao najveći ikad: 'Četiri dana trijeznio sam se od alkohola'

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - Second Round
EDGAR SU/REUTERS
17.09.2022.
u 08:43

41-godišnji tenisač uskoro završava briljantnu karijeru, a ovo su neke od zanimljivih priča u biografiji velikog Švicarca.

Švicarac Roger Federer najavio je oproštaj poslije egzibicije na Rod Laver kupu, a cijene ulaznica za tu manifestaciju otišle su naglo gore. Spekulira se da će one najskuplje uz teren koštati i više od pola milijuna kuna. 

Federer je svakako jedan od najuspješnijih tenisača svih vremena, elegancijom i sjajnim potezima oduševljavao je publiku, pogotovo u 'svom dvorištu' na svetoj travi Wimbledona. No, Roger ima i neke ključne trenutke u svom životu, a to je svakako prerana smrt svog trenera Australca Petera Cartera koji ga je praktički izgradio kao osobu i igrača. 

Godinu dana prije nego što je 2003. osvojio Wimbledon, prvi Grand Slam naslov u karijeri, Carter je poginuo u prometnoj nesreći na safariju u južnoafričkom Johannesburgu. Nakon što je osvojio jubilarni 20. grand slam naslov, Federer se prisjetio pokojnog trenera:

- Nadam se da bi bio ponosan. Mislim da nije htio da uzalud potratim svoj talent. Odjednom sam se 'probudio' se kad je preminuo i počeo sam još više trenirati. Tek tada sam shvatio koliko je tenis nevažan u životu - kazao je Federer u suzama. 

 

 

Iako se predstavljao kao veliki profesionalac kojem je glava potpuno u tenisu, naravno da se s društvom morao i ponekad opustiti, za Gazzettu je priznao da se jednom dobro napio.

- Dogodilo se to nakon osvajanja US Opena. Trebala su mi tri i pol, četiri dana da se u potpunosti oporavim. Turnir je završio u nedjelju navečer, a ja sam se oporavio tek u četvrtak. Sjećam se svega: Bar se trebao zatvoriti, pa smo naručivali pića unaprijed za nekoliko sati. Kasnije smo shvatili da smo ih naručili previše - priznao je genijalni Federer, pravi gospodin na teniskim terenima, uvijek obožavan od publike. 

>> Roger Federer objavio kraj karijere

 

Ključne riječi

Komentara 11

RO
RogaBabaroga
10:24 17.09.2022.

Kapa do poda gospodinu RF. Gospodin čovjek oduvijek i zauvijek, uzivaj sa svojom familijom dugo i sretno. zasluzeno😘

ME
MehutoGonzales
09:49 17.09.2022.

Gospodin Najveći !

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
10:11 17.09.2022.

Rođer nije jedini bog, ali svakako jedan od bogova tenisa. Teniskih božanstva bilo je i prije i tijekom, a bit će i bskon njegove karijere, što ne umanjuje njegovu kvalitetu. Đin McEnroe, Ivan Lendl, Stefan Edberg, Pete Sampras, Nole Đoković, Rafa Nadal, Steffi Graf, Monika Hingis, sestre Williams. Krasne igračice i igrači. Kvaliteta jednih ne umanjuje kvalitetu drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije